Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

0     

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

salad_dressing

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.

Εδώ θα σου φανεί χρήσιμη η εξίσωση του τέλειου ντρέσινγκ, που λειτουργεί σαν πασπαρτού για κάθε σαλάτα, αλλά ακόμα και για ένα μπολ με δημητριακά. Κι αυτό γιατί παντρεύει την ασφάλεια ενός γενικού κανόνας μαγειρικής με τα ανεξάντλητα περιθώρια δημιουργικότητας του αυτοσχεδιασμού.

Ο κανόνας προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής του David Bez, Supper Love.

Εφάρμοσέ τον σε κάθε ντρέσινγκ σαλάτας και δεν θα χάσεις:

3 μέρη ελαιόλαδο
+
1 μέρος όξινο υλικό (ξίδι, σόγια σος, χυμό λεμονιού)
+
1 μέρος κρεμώδες υλικό (ταχίνι, γιαούρτι, φιστικοβούτυρο0
+
1 μέρος γλυκό υλικό (μέλι, σιρόπι σφενδάμου, νέκταρ αγαύης)
+
1 μέρος βότανα ή μπαχαρικά

Ο Bez προτείνει να πειραματιστείς με μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων για να συνοδεύσεις μια πράσινη σαλάτα, μια πηγή πρωτεΐνης ή τα δημητριακά του πρωινού σου. Μπορείς να παντρέψεις το γλυκό σιρόπι σφενδάμου με αλατισμένο βούτυρο αμυγδάλου ή με γιαούρτι και σκόρδο.

Στα μπαχαρικά, ωστόσο, καλό είναι να επικεντρωθείς σε μία δυνατή γεύση, όπως η καπνιστή πάπρικα, για να μη χάσεις το μέτρο. «Σπάνια χρησιμοποιώ πάνω από ένα μπαχαρικό τη φορά και ποτέ πάνω από δύο μαζί», σχολιάζει ο ίδιος.