Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια». Ακόμα και το ερώτημα αν είναι ώριμος ή όχι αποδεικνύεται ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις την απάντηση. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός.

Το χρώμα: Παρόλο που δεν αλλάζει εντυπωσιακά καθώς ο ανανάς ωριμάζει, σε ένα πιο άγουρο φρούτο είναι πρασινωπό αλλά σταδιακά κιτρινίζει. Γενικά, όσο πιο κίτρινος είναι ένας ανανάς, τόσο πιο ώριμος. Προτίμησε έναν καρπό που είναι ομοιόμορφα κίτρινος σε ολόκληρη την επιφάνειά του, αλλά όχι πορτοκαλής – γιατί τότε έχει παραωριμάσει.

Η αίσθηση: Ο ώριμος ανανάς δεν είναι ιδιαίτερα μαλακός, όπως, για παράδειγμα, το ώριμο αβοκάντο, αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακός από τον άγουρο. Γι’ αυτό, πίεσέ τον προτού τον αγοράσεις και αν είναι σκληρός σαν πέτρα, προτίμησε έναν άλλο.

Η μυρωδιά: Αν ένα φρούτο καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, η τρίτη σου κίνηση προτού το αγοράσεις θα είναι να το μυρίσεις. Πρέπει να αναδίδει μια φρουτώδη, γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ελαφρώς ξινή, τότε έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της ωρίμανσης…

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top