Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια». Ακόμα και το ερώτημα αν είναι ώριμος ή όχι αποδεικνύεται ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις την απάντηση. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός.

Το χρώμα: Παρόλο που δεν αλλάζει εντυπωσιακά καθώς ο ανανάς ωριμάζει, σε ένα πιο άγουρο φρούτο είναι πρασινωπό αλλά σταδιακά κιτρινίζει. Γενικά, όσο πιο κίτρινος είναι ένας ανανάς, τόσο πιο ώριμος. Προτίμησε έναν καρπό που είναι ομοιόμορφα κίτρινος σε ολόκληρη την επιφάνειά του, αλλά όχι πορτοκαλής – γιατί τότε έχει παραωριμάσει.

Η αίσθηση: Ο ώριμος ανανάς δεν είναι ιδιαίτερα μαλακός, όπως, για παράδειγμα, το ώριμο αβοκάντο, αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακός από τον άγουρο. Γι’ αυτό, πίεσέ τον προτού τον αγοράσεις και αν είναι σκληρός σαν πέτρα, προτίμησε έναν άλλο.

Η μυρωδιά: Αν ένα φρούτο καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, η τρίτη σου κίνηση προτού το αγοράσεις θα είναι να το μυρίσεις. Πρέπει να αναδίδει μια φρουτώδη, γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ελαφρώς ξινή, τότε έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της ωρίμανσης…

empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 
Back To Top