Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Ο λόγος για την γκασπάτσο, την οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Τι θα χρειαστείς;

1 αγγουράκι (σε φέτες)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (χοντροκομμένες)
½ πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος
2 σκελίδες σκόρδου
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κρεμμύδι (κομμένο σε τέσσερα κομμάτια)
3 κ.σ. ξίδι (ή βαλσαμικό)
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το αγγουράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το σέλερι, το χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ, προσθέτοντας σιγά σιγά τα υλικά και χτυπώντας σταδιακά αν θέλεις.

2. Προσθέτεις το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ομοιογενές μείγμα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

4. Σκεπάζεις την πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αν θέλεις, γαρνίρεις με κρουτόν ή λίγες φέτες αβοκάντο.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
Back To Top