Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά). Από άποψη εμφάνισης τα νιόκι αυτής της συνταγής είναι σχεδόν όμοια με αυτά της πατάτας. Από άποψη γεύσης είναι εξίσου νόστιμα. Γίνονται απλά και γρήγορα και θα δώσουν μια ώθηση λαχανικών στο πιάτο σου. Δοκίμασέ τα και κάνε την έκπληξη.

Μπορείς να πειράξεις την παρακάτω εκδοχή αλλάζοντας τη σάλτσα μαρινάρας για μια σάλτσα αλφρέντο, πέστο, σάλτσα βότκας ή με σκέτα με βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλ. κουνουπίδι ανακατεμένο με ρύζι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κρόκους αυγών

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

Αλάτι

Σάλτσα μαρινάρας, ζεστή, για σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gnokii

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις το κουνουπίδι με το ρύζι είτε στον ατμό ή το βράζεις σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Αυτό είναι σημαντικό!) Στη συνέχεια βάζεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνεις τη μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό – ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύεις τους κρόκους αυγού, την παρμεζάνα, το αλεύρι αμυγδάλου με το κουνουπίδι με ρύζι και στη συνέχεια αλατίζεις. Ρίχνεις στο μείγμα τη λιωμένη μοτσαρέλα. (Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε πλήρως όλα τα συστατικά και να φτιάξεις μια ζύμη!)

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις στο ψυγείο έως ότου σφίξουν, περίπου 10 λεπτά. Φτιάχνεις μακρόστενες «πλεξούδες» από κάθε μπάλα και κόβεις σε νιόκι κομμάτια κάθε «πλεξούδα». Πιέζεις απαλά ένα πιρούνι πάνω από κάθε gnocchi για να δημιουργήσεις αυλακώσεις.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα νιόκι 1 λεπτό. Στραγγίζεις αμέσως.

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα (ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου) και γαρνίρεις με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιπλέον μπορείτε να τα κάνετε τηγανιτά, σε φριτέζα κανονική ή αέρος αλλά και στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Ή να τα μαγειρέψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα φτιάχνατε και τα νιόκι πατάτας.

 

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
Back To Top