Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά). Από άποψη εμφάνισης τα νιόκι αυτής της συνταγής είναι σχεδόν όμοια με αυτά της πατάτας. Από άποψη γεύσης είναι εξίσου νόστιμα. Γίνονται απλά και γρήγορα και θα δώσουν μια ώθηση λαχανικών στο πιάτο σου. Δοκίμασέ τα και κάνε την έκπληξη.

Μπορείς να πειράξεις την παρακάτω εκδοχή αλλάζοντας τη σάλτσα μαρινάρας για μια σάλτσα αλφρέντο, πέστο, σάλτσα βότκας ή με σκέτα με βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλ. κουνουπίδι ανακατεμένο με ρύζι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κρόκους αυγών

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

Αλάτι

Σάλτσα μαρινάρας, ζεστή, για σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gnokii

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις το κουνουπίδι με το ρύζι είτε στον ατμό ή το βράζεις σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Αυτό είναι σημαντικό!) Στη συνέχεια βάζεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνεις τη μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό – ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύεις τους κρόκους αυγού, την παρμεζάνα, το αλεύρι αμυγδάλου με το κουνουπίδι με ρύζι και στη συνέχεια αλατίζεις. Ρίχνεις στο μείγμα τη λιωμένη μοτσαρέλα. (Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε πλήρως όλα τα συστατικά και να φτιάξεις μια ζύμη!)

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις στο ψυγείο έως ότου σφίξουν, περίπου 10 λεπτά. Φτιάχνεις μακρόστενες «πλεξούδες» από κάθε μπάλα και κόβεις σε νιόκι κομμάτια κάθε «πλεξούδα». Πιέζεις απαλά ένα πιρούνι πάνω από κάθε gnocchi για να δημιουργήσεις αυλακώσεις.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα νιόκι 1 λεπτό. Στραγγίζεις αμέσως.

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα (ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου) και γαρνίρεις με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιπλέον μπορείτε να τα κάνετε τηγανιτά, σε φριτέζα κανονική ή αέρος αλλά και στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Ή να τα μαγειρέψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα φτιάχνατε και τα νιόκι πατάτας.

 

empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top