Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά). Από άποψη εμφάνισης τα νιόκι αυτής της συνταγής είναι σχεδόν όμοια με αυτά της πατάτας. Από άποψη γεύσης είναι εξίσου νόστιμα. Γίνονται απλά και γρήγορα και θα δώσουν μια ώθηση λαχανικών στο πιάτο σου. Δοκίμασέ τα και κάνε την έκπληξη.

Μπορείς να πειράξεις την παρακάτω εκδοχή αλλάζοντας τη σάλτσα μαρινάρας για μια σάλτσα αλφρέντο, πέστο, σάλτσα βότκας ή με σκέτα με βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλ. κουνουπίδι ανακατεμένο με ρύζι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κρόκους αυγών

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

Αλάτι

Σάλτσα μαρινάρας, ζεστή, για σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gnokii

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις το κουνουπίδι με το ρύζι είτε στον ατμό ή το βράζεις σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Αυτό είναι σημαντικό!) Στη συνέχεια βάζεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνεις τη μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό – ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύεις τους κρόκους αυγού, την παρμεζάνα, το αλεύρι αμυγδάλου με το κουνουπίδι με ρύζι και στη συνέχεια αλατίζεις. Ρίχνεις στο μείγμα τη λιωμένη μοτσαρέλα. (Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε πλήρως όλα τα συστατικά και να φτιάξεις μια ζύμη!)

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις στο ψυγείο έως ότου σφίξουν, περίπου 10 λεπτά. Φτιάχνεις μακρόστενες «πλεξούδες» από κάθε μπάλα και κόβεις σε νιόκι κομμάτια κάθε «πλεξούδα». Πιέζεις απαλά ένα πιρούνι πάνω από κάθε gnocchi για να δημιουργήσεις αυλακώσεις.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα νιόκι 1 λεπτό. Στραγγίζεις αμέσως.

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα (ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου) και γαρνίρεις με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιπλέον μπορείτε να τα κάνετε τηγανιτά, σε φριτέζα κανονική ή αέρος αλλά και στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Ή να τα μαγειρέψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα φτιάχνατε και τα νιόκι πατάτας.

 

empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απόλαυση που ακούει στο όνομα πίτσα

Υπάρχουν πολύ λίγα πιάτα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως η πίτσα. Το αυθεντικό ιταλικό πιάτο έχει επίσης σερβιριστεί εκ νέου με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top