Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά). Από άποψη εμφάνισης τα νιόκι αυτής της συνταγής είναι σχεδόν όμοια με αυτά της πατάτας. Από άποψη γεύσης είναι εξίσου νόστιμα. Γίνονται απλά και γρήγορα και θα δώσουν μια ώθηση λαχανικών στο πιάτο σου. Δοκίμασέ τα και κάνε την έκπληξη.

Μπορείς να πειράξεις την παρακάτω εκδοχή αλλάζοντας τη σάλτσα μαρινάρας για μια σάλτσα αλφρέντο, πέστο, σάλτσα βότκας ή με σκέτα με βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλ. κουνουπίδι ανακατεμένο με ρύζι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κρόκους αυγών

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

Αλάτι

Σάλτσα μαρινάρας, ζεστή, για σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gnokii

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις το κουνουπίδι με το ρύζι είτε στον ατμό ή το βράζεις σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Αυτό είναι σημαντικό!) Στη συνέχεια βάζεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνεις τη μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό – ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύεις τους κρόκους αυγού, την παρμεζάνα, το αλεύρι αμυγδάλου με το κουνουπίδι με ρύζι και στη συνέχεια αλατίζεις. Ρίχνεις στο μείγμα τη λιωμένη μοτσαρέλα. (Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε πλήρως όλα τα συστατικά και να φτιάξεις μια ζύμη!)

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις στο ψυγείο έως ότου σφίξουν, περίπου 10 λεπτά. Φτιάχνεις μακρόστενες «πλεξούδες» από κάθε μπάλα και κόβεις σε νιόκι κομμάτια κάθε «πλεξούδα». Πιέζεις απαλά ένα πιρούνι πάνω από κάθε gnocchi για να δημιουργήσεις αυλακώσεις.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα νιόκι 1 λεπτό. Στραγγίζεις αμέσως.

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα (ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου) και γαρνίρεις με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιπλέον μπορείτε να τα κάνετε τηγανιτά, σε φριτέζα κανονική ή αέρος αλλά και στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Ή να τα μαγειρέψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα φτιάχνατε και τα νιόκι πατάτας.

 

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...

Back To Top