Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το εύκολο γέμισμα γαρίδας δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που λιώνει στο υπέροχα στόμα. Είναι τόσο καλό που στοιχειώνει τα όνειρά μας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα στο ήμισυ κατά μήκος

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3/4 κιλού μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ανάλατες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

boat

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°. Χαράξτε τα κολοκυθάκια (όπως ψιλοκόβετε ένα αβοκάντο) και βγάλτε το εσωτερικό για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Τοποθετήστε τις γόνδολες από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύστε με λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε τα φύλλα θυμάρι στην κορυφή. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε γαρίδες και αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν, 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε την ψίχα από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε κρέμα, παρμεζάνα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε μέχρι να ελαττωθεί ελαφρώς, 3 λεπτά.

Γεμίστε τις γόνδολες από τα κολοκυθάκια με γαρίδες και γεμίστε με μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε έως ότου το τυρί είναι αφρώδες, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.

Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό, αν θέλετε, πριν το σερβίρετε.

empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top