Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Εννέα από αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζονται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider και όπως είναι αναμενόμενο έχουν γίνει viral:

Αδόλφος Χίτλερ: Ήταν χορτοφάγος για ιδεολογικούς λόγους, αλλά θεωρείται ότι επρόκειτο για μια επιλογή που είχε να κάνει και με πεποιθήσεις του για θέματα υγείας (δυσκοιλιότητα, φούσκωμα). Κατά τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έτρωγε μόνο πουρέ πατάτας και σούπα. Είχε μια ομάδα 15 δοκιμαστών: Αν όλοι ήταν ζωντανοί μετά από 45 λεπτά, τότε και μόνο τότε έτρωγε.

Ιωσήφ Στάλιν: Λάτρευε την παραδοσιακή γεωργιανή κουζίνα, που περιελάμβανε καρύδια, σκόρδο, δαμάσκηνα, ρόδια και κρασί. Του άρεσαν τα παιχνίδια με αλκοόλ και μεγάλα δείπνα τα οποία ετοίμαζαν οι προσωπικοί του σεφ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σπυρίδων Πούτιν, παππούς του νυν προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μπενίτο Μουσολίνι: Του άρεσε μια σαλάτα με όχι πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, μαζί με λάδι και φρέσκο χυμό λεμονιού. Επίσης, θεωρούσε τη γαλλική κουζίνα ανάξια λόγου. Του άρεσε να τρώει στο σπίτι με τη σύζυγό του, Ρακέλε, και τα πέντε παιδιά τους, σε δείπνα που χαρακτηρίζονταν από αυστηρή τήρηση τύπων και ακρίβεια.

Κιμ Γιονγκ Ιλ: Λάτρευε τη σούπα με πτερύγια καρχαρία, το salo, αλλά και τη σούπα με…κρέας σκύλου, καθώς νόμιζε πως ενίσχυε τον ανδρισμό του. Είχε επίσης μια ομάδα γυναικών που έλεγχαν αν όλοι οι κόκκοι ρυζιού που του σερβίρονταν ήταν ίδιοι μεταξύ τους σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Ίντι Αμίν: Ο δικτάτορας της Ουγκάντα λάτρευε το ψητό κατσικάκι, την κασάβα και το ψωμί από κεχρί. Λέγεται πως έτρωγε μέχρι και 40 πορτοκάλια την ημέρα, επειδή τα θεωρούσε «φυσικό Βιάγκρα». Επίσης, έχει αναφερθεί πως είχε επιδοθεί και σε κανιβαλισμό. Αργότερα, εξόριστος στη Σαουδική Αραβία, λέγεται πως λάτρεψε την πίτσα και το κοτόπουλο από τα KFC. Για ένα διάστημα του άρεσε πολύ οτιδήποτε βρετανικό, οπότε και συνήθιζε να πίνει τσάι το απόγευμα.

Πολ Ποτ: Η σούπα από κόμπρα ήταν η αγαπημένη του. Όσον αφορά σε πιο «νορμάλ» πιάτα, του άρεσαν το κρέας ελαφιού, το αγριογούρουνο, το φίδι, το μπράντι και το κινεζικό κρασί. Σημειώνεται πως, ενώ αυτός απολάμβανε πολυτελή γεύματα, οι χωρικοί έτρωγαν μόνο σούπα με λίγο ρύζι.

Νικολάε Τσαουσέσκου: Του άρεσαν τα λαζάνια για χορτοφάγους, μαζί με ένα αυγό που είχε χτυπηθεί σε sour cream, ο κυπρίνος και η απλή «χωριάτικη» σαλάτα ελληνικού τύπου, με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα, με συνοδεία μπριζόλας. Λέγεται πως απέφευγε να τρώει φαγητό που δεν είχε δοκιμαστεί όπως έπρεπε όταν βρισκόταν σε επίσημα δείπνα, ρίχνοντάς το κάτω και κλωτσώντας το όσο πιο μακριά μπορούσε.

Φρανσίσκο Μασίας Νγκέμα: Ο δικτάτορας της Ισημερινής Γουϊνέας αρεσκόταν να πίνει «μπχανγκ», ένα τσάι φτιαγμένο από φύλλα κάνναβης και ιμπόγκα, μια ρίζα με παραισθησιογόνες ιδιότητες. Λέγεται επίσης πως ήταν κανίβαλος, και ότι είχε κρανία το ψυγείο του.

Φρανσουά «Πάπα Ντοκ» Ντιβαλιέ: Δεν έτρωγε πολλά πράγματα, καθώς ήταν ήδη διαβητικός και με καρδιακά προβλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν έγινε πρόεδρος της Αϊτής. Στο τέλος της ζωής του, το 1971, η γυναίκα του έπρεπε να τον ταΐζει με το κουτάλι. Μετά το φαγητό, λέγεται πως του άρεσε να κατεβαίνει σε ένα μπουντρούμι που είχε τοίχους βαμμένους κόκκινους και να βλέπει αντιπάλους του να υποβάλλονται σε βασανιστήρια.

 

(πηγή: Huffington Post)

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
Back To Top