Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Εννέα από αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζονται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider και όπως είναι αναμενόμενο έχουν γίνει viral:

Αδόλφος Χίτλερ: Ήταν χορτοφάγος για ιδεολογικούς λόγους, αλλά θεωρείται ότι επρόκειτο για μια επιλογή που είχε να κάνει και με πεποιθήσεις του για θέματα υγείας (δυσκοιλιότητα, φούσκωμα). Κατά τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έτρωγε μόνο πουρέ πατάτας και σούπα. Είχε μια ομάδα 15 δοκιμαστών: Αν όλοι ήταν ζωντανοί μετά από 45 λεπτά, τότε και μόνο τότε έτρωγε.

Ιωσήφ Στάλιν: Λάτρευε την παραδοσιακή γεωργιανή κουζίνα, που περιελάμβανε καρύδια, σκόρδο, δαμάσκηνα, ρόδια και κρασί. Του άρεσαν τα παιχνίδια με αλκοόλ και μεγάλα δείπνα τα οποία ετοίμαζαν οι προσωπικοί του σεφ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σπυρίδων Πούτιν, παππούς του νυν προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μπενίτο Μουσολίνι: Του άρεσε μια σαλάτα με όχι πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, μαζί με λάδι και φρέσκο χυμό λεμονιού. Επίσης, θεωρούσε τη γαλλική κουζίνα ανάξια λόγου. Του άρεσε να τρώει στο σπίτι με τη σύζυγό του, Ρακέλε, και τα πέντε παιδιά τους, σε δείπνα που χαρακτηρίζονταν από αυστηρή τήρηση τύπων και ακρίβεια.

Κιμ Γιονγκ Ιλ: Λάτρευε τη σούπα με πτερύγια καρχαρία, το salo, αλλά και τη σούπα με…κρέας σκύλου, καθώς νόμιζε πως ενίσχυε τον ανδρισμό του. Είχε επίσης μια ομάδα γυναικών που έλεγχαν αν όλοι οι κόκκοι ρυζιού που του σερβίρονταν ήταν ίδιοι μεταξύ τους σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Ίντι Αμίν: Ο δικτάτορας της Ουγκάντα λάτρευε το ψητό κατσικάκι, την κασάβα και το ψωμί από κεχρί. Λέγεται πως έτρωγε μέχρι και 40 πορτοκάλια την ημέρα, επειδή τα θεωρούσε «φυσικό Βιάγκρα». Επίσης, έχει αναφερθεί πως είχε επιδοθεί και σε κανιβαλισμό. Αργότερα, εξόριστος στη Σαουδική Αραβία, λέγεται πως λάτρεψε την πίτσα και το κοτόπουλο από τα KFC. Για ένα διάστημα του άρεσε πολύ οτιδήποτε βρετανικό, οπότε και συνήθιζε να πίνει τσάι το απόγευμα.

Πολ Ποτ: Η σούπα από κόμπρα ήταν η αγαπημένη του. Όσον αφορά σε πιο «νορμάλ» πιάτα, του άρεσαν το κρέας ελαφιού, το αγριογούρουνο, το φίδι, το μπράντι και το κινεζικό κρασί. Σημειώνεται πως, ενώ αυτός απολάμβανε πολυτελή γεύματα, οι χωρικοί έτρωγαν μόνο σούπα με λίγο ρύζι.

Νικολάε Τσαουσέσκου: Του άρεσαν τα λαζάνια για χορτοφάγους, μαζί με ένα αυγό που είχε χτυπηθεί σε sour cream, ο κυπρίνος και η απλή «χωριάτικη» σαλάτα ελληνικού τύπου, με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα, με συνοδεία μπριζόλας. Λέγεται πως απέφευγε να τρώει φαγητό που δεν είχε δοκιμαστεί όπως έπρεπε όταν βρισκόταν σε επίσημα δείπνα, ρίχνοντάς το κάτω και κλωτσώντας το όσο πιο μακριά μπορούσε.

Φρανσίσκο Μασίας Νγκέμα: Ο δικτάτορας της Ισημερινής Γουϊνέας αρεσκόταν να πίνει «μπχανγκ», ένα τσάι φτιαγμένο από φύλλα κάνναβης και ιμπόγκα, μια ρίζα με παραισθησιογόνες ιδιότητες. Λέγεται επίσης πως ήταν κανίβαλος, και ότι είχε κρανία το ψυγείο του.

Φρανσουά «Πάπα Ντοκ» Ντιβαλιέ: Δεν έτρωγε πολλά πράγματα, καθώς ήταν ήδη διαβητικός και με καρδιακά προβλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν έγινε πρόεδρος της Αϊτής. Στο τέλος της ζωής του, το 1971, η γυναίκα του έπρεπε να τον ταΐζει με το κουτάλι. Μετά το φαγητό, λέγεται πως του άρεσε να κατεβαίνει σε ένα μπουντρούμι που είχε τοίχους βαμμένους κόκκινους και να βλέπει αντιπάλους του να υποβάλλονται σε βασανιστήρια.

 

(πηγή: Huffington Post)

empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

My blueberry nights margaritas

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top