Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».

Εννέα από αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζονται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider και όπως είναι αναμενόμενο έχουν γίνει viral:

Αδόλφος Χίτλερ: Ήταν χορτοφάγος για ιδεολογικούς λόγους, αλλά θεωρείται ότι επρόκειτο για μια επιλογή που είχε να κάνει και με πεποιθήσεις του για θέματα υγείας (δυσκοιλιότητα, φούσκωμα). Κατά τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έτρωγε μόνο πουρέ πατάτας και σούπα. Είχε μια ομάδα 15 δοκιμαστών: Αν όλοι ήταν ζωντανοί μετά από 45 λεπτά, τότε και μόνο τότε έτρωγε.

Ιωσήφ Στάλιν: Λάτρευε την παραδοσιακή γεωργιανή κουζίνα, που περιελάμβανε καρύδια, σκόρδο, δαμάσκηνα, ρόδια και κρασί. Του άρεσαν τα παιχνίδια με αλκοόλ και μεγάλα δείπνα τα οποία ετοίμαζαν οι προσωπικοί του σεφ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σπυρίδων Πούτιν, παππούς του νυν προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μπενίτο Μουσολίνι: Του άρεσε μια σαλάτα με όχι πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, μαζί με λάδι και φρέσκο χυμό λεμονιού. Επίσης, θεωρούσε τη γαλλική κουζίνα ανάξια λόγου. Του άρεσε να τρώει στο σπίτι με τη σύζυγό του, Ρακέλε, και τα πέντε παιδιά τους, σε δείπνα που χαρακτηρίζονταν από αυστηρή τήρηση τύπων και ακρίβεια.

Κιμ Γιονγκ Ιλ: Λάτρευε τη σούπα με πτερύγια καρχαρία, το salo, αλλά και τη σούπα με…κρέας σκύλου, καθώς νόμιζε πως ενίσχυε τον ανδρισμό του. Είχε επίσης μια ομάδα γυναικών που έλεγχαν αν όλοι οι κόκκοι ρυζιού που του σερβίρονταν ήταν ίδιοι μεταξύ τους σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Ίντι Αμίν: Ο δικτάτορας της Ουγκάντα λάτρευε το ψητό κατσικάκι, την κασάβα και το ψωμί από κεχρί. Λέγεται πως έτρωγε μέχρι και 40 πορτοκάλια την ημέρα, επειδή τα θεωρούσε «φυσικό Βιάγκρα». Επίσης, έχει αναφερθεί πως είχε επιδοθεί και σε κανιβαλισμό. Αργότερα, εξόριστος στη Σαουδική Αραβία, λέγεται πως λάτρεψε την πίτσα και το κοτόπουλο από τα KFC. Για ένα διάστημα του άρεσε πολύ οτιδήποτε βρετανικό, οπότε και συνήθιζε να πίνει τσάι το απόγευμα.

Πολ Ποτ: Η σούπα από κόμπρα ήταν η αγαπημένη του. Όσον αφορά σε πιο «νορμάλ» πιάτα, του άρεσαν το κρέας ελαφιού, το αγριογούρουνο, το φίδι, το μπράντι και το κινεζικό κρασί. Σημειώνεται πως, ενώ αυτός απολάμβανε πολυτελή γεύματα, οι χωρικοί έτρωγαν μόνο σούπα με λίγο ρύζι.

Νικολάε Τσαουσέσκου: Του άρεσαν τα λαζάνια για χορτοφάγους, μαζί με ένα αυγό που είχε χτυπηθεί σε sour cream, ο κυπρίνος και η απλή «χωριάτικη» σαλάτα ελληνικού τύπου, με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα, με συνοδεία μπριζόλας. Λέγεται πως απέφευγε να τρώει φαγητό που δεν είχε δοκιμαστεί όπως έπρεπε όταν βρισκόταν σε επίσημα δείπνα, ρίχνοντάς το κάτω και κλωτσώντας το όσο πιο μακριά μπορούσε.

Φρανσίσκο Μασίας Νγκέμα: Ο δικτάτορας της Ισημερινής Γουϊνέας αρεσκόταν να πίνει «μπχανγκ», ένα τσάι φτιαγμένο από φύλλα κάνναβης και ιμπόγκα, μια ρίζα με παραισθησιογόνες ιδιότητες. Λέγεται επίσης πως ήταν κανίβαλος, και ότι είχε κρανία το ψυγείο του.

Φρανσουά «Πάπα Ντοκ» Ντιβαλιέ: Δεν έτρωγε πολλά πράγματα, καθώς ήταν ήδη διαβητικός και με καρδιακά προβλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν έγινε πρόεδρος της Αϊτής. Στο τέλος της ζωής του, το 1971, η γυναίκα του έπρεπε να τον ταΐζει με το κουτάλι. Μετά το φαγητό, λέγεται πως του άρεσε να κατεβαίνει σε ένα μπουντρούμι που είχε τοίχους βαμμένους κόκκινους και να βλέπει αντιπάλους του να υποβάλλονται σε βασανιστήρια.

 

(πηγή: Huffington Post)

empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top