Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

0     

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

steak
Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας. Τι είδους συστατικά πρέπει λοιπόν να περιέχει η μαρινάδα σου για να κάνει άριστα τη δουλειά της;

Λιπαρά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μείγμα οποιοδήποτε λάδι, αλλά ιδανικό είναι το ελαιόλαδο, τόσο για το άρωμα όσο και για την ποιότητά του. Παρόλο που καίγεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ. από το φιστικέλαιο, εμποδίζει το κρέας από το να κολλήσει και προσθέτει γεύση.

Οξέα: Υλικά όπως το βαλσαμικό ξίδι ή ο χυμός λεμονιού θεωρείται ότι μαλακώνουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι εξισορροπούν τη γεύση του. Και ένα ακόμα ατού: τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει το ξίδι καραμελώνουν, ψήνοντας όμορφα το κρέας στα σημεία όπου εφάπτεται με τη σχάρα!

Αλάτι: Λείπει από πουθενά το αλάτι; Καρυκεύει την μπριζόλα, δεσμεύει την υγρασία και μαλακώνει το κρέας.

Ενισχυτικά γεύσης: Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ώστε να φτιάξεις μια μοναδική μαρινάδα. Μερικές μόνο από τις επιλογές σου είναι η μουστάρδα, οι λιωμένες σκελίδες σκόρδου αλλά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.