Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.

Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Αν η συνταγή σου λέει «άφησε τα κρεμμύδια να σοταριστούν για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα», δώσε μεγαλύτερη βάση στο «μέχρι να γίνουν διάφανα». Γιατί μπορεί τα 8 λεπτά να λειτουργούν στο περίπου ως ένας μπούσουλας, αλλά στην πραγματικότητα το ζητούμενο είναι να γίνουν τα κρεμμύδια σου.

Και ο χρόνος μιας συνταγής δεν είναι ποτέ απόλυτος, γιατί κάποιες κουζίνες μαγειρεύουν πιο γρήγορα και άλλες πιο αργά, ενώ στη διάρκεια ενός μαγειρέματος εμπλέκονται πολλοί ακόμα παράγοντες (για παράδειγμα, η θερμοκρασία κάθε υλικού που χρησιμοποιείς).

Η παραπάνω συμβουλή ίσως σε αγχώνει αν δεν έχεις τρομερή εμπειρία στην κουζίνα (καλά τα κρεμμύδια, αλλά πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλό μου έχει γίνει;). Όμως σταδιακά θα βρεις και θα αναπτύξεις τεχνικές διαφορετικές για κάθε υλικό και φαγητό, που θα σε βοηθήσουν να στηρίζεσαι περισσότερο στις αισθήσεις σου παρά στους χρόνους μαγειρέματος που δίνει μια συνταγή.

empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Rice pizza – μια εκδοχή που παντρεύει την πίτσα με το ρύζι

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
Back To Top