Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης […]

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης με τη βοήθεια του τσένταρ και του σοταρισμένου μπέικον!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας εναπομείναν πουρέ πατάτας

3 φέτες μπέικον, σοταρισμένες και κομμένες

2/3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αυγά, χτυπημένα

1 1/3 φλ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

friedb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις τον πουρέ πατάτας με το σοταρισμένο μπέικον, τσένταρ, σχοινόπρασο και σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Βάλε τα αυγά και το τη γαλέτα (ή φρυγανιά) σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Χρησιμοποίησε μια μικρή κουτάλα παγωτού για να φτιάξεις μπάλες πουρέ ή πατατοκεφτέδες. Πέρασε μια μπάλα στα χέρια σου, μετά βύθισέ την πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα. Επαναλαμβάνεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πατατοκεφτέδες.

Ζεσταίνεις το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε φριτέζα ή σε τηγάνι. Τηγανίζεις τις μπάλες πατάτας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2 έως 3 λεπτά. Στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτας και αν θες καρυκεύεις με έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο πουρέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ σε σκόνη ή αλεσμένες πατάτες…

Ως προς τα υλικά, νιώσε ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί θες και προτιμάς, απλώς όσα λιώνουν εύκολα προσφέρουν πιο λαχταριστό αποτέλεσμα – το ίδιο επίσης ισχύει και ως προς το μπέικον, εξίσου απολαυστικό εφέ χαρίζουν και ντόπια αλλαντικά. Ως προς τα μυρωδικά, μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο μείγμα της ζύμης σου ρίγανη ή δυόσμο!

Συνδυάζεται ιδανικά με ντιπ γιαουρτιού ή σαλάτα πράσινων λαχανικών!

Καλή όρεξη!

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top