Ωμά κολοκυθάκια σε λωρίδες με ντρέσινγκ φέτας και καβουρδισμένα κουκουνάρια

Αν ψάχνετε για μια εκπληκτικά χαμηλής κατανάλωσης σαλάτα λαχανικών, τότε τα ωμά κολοκυθάκια είναι το σκουός που πρέπει να στραφείτε. Οι αλατισμένες κορδέλες από κολοκυθάκια μετατρέπονται σε τρυφερά noodles που ντύνονται με μια κρεμώδη βινεγκρέτ φέτας με μέντα και πασπαλίζονται με καβουρδισμένα κουκουνάρια. Το μικρό μου μυστικό είναι να κάνω τη φέτα μέρος της βινεγκρέτ, ώστε να μένεις με ένα αρωματικό, τραχύ ντρέσινγκ ζαχαρούχο με μέλι. Πέρα από αυτό, το κουκουνάρι μπορεί να είναι απλώς το αγαπημένο μου πράγμα σε αυτή τη σαλάτα. Τα θρυμματισμένα φρυγανισμένα κομμάτια τους καλύπτουν κάθε σκέλος, ώστε να μην χρειάζεται να κυνηγάτε κανένα γύρω από το πιάτο. Αυτή η σαλάτα είναι τόσο καλή, που μπορείτε ειλικρινά να την απολαύσετε και ως κύριο πιάτο. Διαφορετικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο καλοκαιρινό σας μπάρμπεκιου.

Πώς να φτιάξετε την κολοκυθοσαλάτα

Συστατικά

Κολοκυθάκια: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε κολοκυθάκια, και αν μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την τοπική λαϊκή αγορά σας, ακόμα καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι τρυφερό και εύκολο να ξεφλουδιστεί.

Λεμόνι: Θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε 1/4 γ. χυμό από μεγάλο λεμόνι. Μου αρέσει να κυλάω το λεμόνι στον πάγκο για να βοηθήσω στην απελευθέρωση τυχόν χυμών, ειδικά αν έχει πιο σκληρό εξωτερικό. Νιώστε τα πιο μαλακά λεμόνια στην αγορά, δίνοντάς τους λίγο στύψιμο. Όσο πιο μαλακά είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να είναι σούπερ ζουμερά.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα που είναι επίσημα «εξαιρετικό παρθένο», αλλά που έχει πιο ελαφρύ στη γεύση. Το ελαιόλαδο θα υπερνικήσει τις γεύσεις των λεπτών κολοκυθιών και των φρυγανισμένων ξηρών καρπών.

Φέτα: Οποιαδήποτε φέτα θα λειτουργήσει μια χαρά.

Μέλι: Για να ισορροπήσω το οξύ σε αυτό το ντρέσινγκ, ήθελα κάτι γλυκό. Επέλεξα το μέλι αντί της κρυσταλλικής ζάχαρης. Εάν έχετε αγαύη, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί.

Μέντα: Ένα βότανο που είναι και αναζωογονητικό και μυρωδάτο, η μέντα λειτουργεί όμορφα ενάντια στο ζιβάγκο ντρέσινγκ και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Κόλιανδρος: Νομίζω ότι ο κόλιανδρος κάνει μια υπέροχη εμφάνιση αν σας αρέσει η αρωματική φύση του με εσπεριδοειδή.

Κουκουνάρια: Μια φθηνή σαλάτα με χαμηλά επίπεδα αναρρόφησης μπορεί εύκολα να ανυψωθεί με λίγα κουκουνάρια. Είναι βουτυρώδη και ξυλώδη όλα σε ένα.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν κοφτερό αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες σαν κορδέλα. Μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το κολοκυθάκι, και αυτό είναι εντάξει. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 1 κιλό ξυρισμένα κολοκυθάκια για να τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Το αλάτι θα βγάλει λίγο από το υγρό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να πετάξετε.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ σας πολτοποιώντας τη θρυμματισμένη φέτα στο λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον προαιρετικό κόλιανδρο. Ανακατέψτε στη μέντα σας μετά.

Μπορείτε να πετάξετε το υγρό που έχει μείνει από το αλάτισμα των κολοκυθιών ή να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος του ντρέσινγκ. Ρίχνετε με κουτάλι το ντρέσινγκ πάνω από τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο κουκουνάρι και μετά καρυκεύουμε με πολύ πιπέρι.

Συμβουλές συνταγής

Αλάτισμα των κολοκυθιών: Μόλις αλατίσω τα κολοκυθάκια, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το υγρό που μένει πίσω ως μέρος του ντρέσινγκ. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, αλλά δοκιμάστε το αν θέλετε και γεύεστε όσο πηγαίνετε.

Φρυγανίζοντας το κουκουνάρι: Όταν φρυγανίζω μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, μου αρέσει να χρησιμοποιώ την εστία αντί του φούρνου. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα κρύο, στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακινήστε το τηγάνι κάθε τόσο, αλλά παρακολουθήστε προσεκτικά. Μόλις οι ξηροί καρποί αρχίσουν να φρυγανίζουν, θα αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα.

Θρυμματισμός των κουκουναριών: Μπορείτε να περάσετε το μαχαίρι σας μέσα από τα κουκουνάρια για να σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια ή να χρησιμοποιήσετε τον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας για να τα συνθλίψετε.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τη σαλάτα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες. Εάν δεν σας αρέσει μια παγωμένη σαλάτα, αφαιρέστε την από το ψυγείο και αφήστε τη να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Συστατικά

1 1/2 κιλό κολοκυθάκια, ξυρισμένα με αποφλοιωτή λαχανικών

1 1/2 κ.γ. αλάτι, διαιρεμένο

1/3 γ. φέτα, ψιλοθρυμματισμένη

1/4 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουτ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος (προαιρετικά)

1 κ.σ. φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 γ. κουκουνάρι, φρυγανισμένο, θρυμματισμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα κολοκυθάκια με 1 κουτ. αλάτι. Αφήστε για 10 λεπτά. (Το αλάτι θα μαλακώσει τα κολοκυθάκια και θα βγάλει υγρό καθώς κάθονται.)

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσετε) και 1/2 κουτ. αλάτι. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, πολτοποιήστε τη φέτα ώστε να διαλυθεί σε ένα κρεμώδες dressing. Ανακατεύετε με μέντα.

Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, τα προσθέτετε στο μπολ με το dressing και τα ανακατεύετε να ενωθούν. Πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και καρυκεύετε με πιπέρι.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top