Ωμά κολοκυθάκια σε λωρίδες με ντρέσινγκ φέτας και καβουρδισμένα κουκουνάρια

Αν ψάχνετε για μια εκπληκτικά χαμηλής κατανάλωσης σαλάτα λαχανικών, τότε τα ωμά κολοκυθάκια είναι το σκουός που πρέπει να στραφείτε. Οι αλατισμένες κορδέλες από κολοκυθάκια μετατρέπονται σε τρυφερά noodles που ντύνονται με μια κρεμώδη βινεγκρέτ φέτας με μέντα και πασπαλίζονται με καβουρδισμένα κουκουνάρια. Το μικρό μου μυστικό είναι να κάνω τη φέτα μέρος της βινεγκρέτ, ώστε να μένεις με ένα αρωματικό, τραχύ ντρέσινγκ ζαχαρούχο με μέλι. Πέρα από αυτό, το κουκουνάρι μπορεί να είναι απλώς το αγαπημένο μου πράγμα σε αυτή τη σαλάτα. Τα θρυμματισμένα φρυγανισμένα κομμάτια τους καλύπτουν κάθε σκέλος, ώστε να μην χρειάζεται να κυνηγάτε κανένα γύρω από το πιάτο. Αυτή η σαλάτα είναι τόσο καλή, που μπορείτε ειλικρινά να την απολαύσετε και ως κύριο πιάτο. Διαφορετικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο καλοκαιρινό σας μπάρμπεκιου.

Πώς να φτιάξετε την κολοκυθοσαλάτα

Συστατικά

Κολοκυθάκια: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε κολοκυθάκια, και αν μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την τοπική λαϊκή αγορά σας, ακόμα καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι τρυφερό και εύκολο να ξεφλουδιστεί.

Λεμόνι: Θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε 1/4 γ. χυμό από μεγάλο λεμόνι. Μου αρέσει να κυλάω το λεμόνι στον πάγκο για να βοηθήσω στην απελευθέρωση τυχόν χυμών, ειδικά αν έχει πιο σκληρό εξωτερικό. Νιώστε τα πιο μαλακά λεμόνια στην αγορά, δίνοντάς τους λίγο στύψιμο. Όσο πιο μαλακά είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να είναι σούπερ ζουμερά.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα που είναι επίσημα «εξαιρετικό παρθένο», αλλά που έχει πιο ελαφρύ στη γεύση. Το ελαιόλαδο θα υπερνικήσει τις γεύσεις των λεπτών κολοκυθιών και των φρυγανισμένων ξηρών καρπών.

Φέτα: Οποιαδήποτε φέτα θα λειτουργήσει μια χαρά.

Μέλι: Για να ισορροπήσω το οξύ σε αυτό το ντρέσινγκ, ήθελα κάτι γλυκό. Επέλεξα το μέλι αντί της κρυσταλλικής ζάχαρης. Εάν έχετε αγαύη, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί.

Μέντα: Ένα βότανο που είναι και αναζωογονητικό και μυρωδάτο, η μέντα λειτουργεί όμορφα ενάντια στο ζιβάγκο ντρέσινγκ και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Κόλιανδρος: Νομίζω ότι ο κόλιανδρος κάνει μια υπέροχη εμφάνιση αν σας αρέσει η αρωματική φύση του με εσπεριδοειδή.

Κουκουνάρια: Μια φθηνή σαλάτα με χαμηλά επίπεδα αναρρόφησης μπορεί εύκολα να ανυψωθεί με λίγα κουκουνάρια. Είναι βουτυρώδη και ξυλώδη όλα σε ένα.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν κοφτερό αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες σαν κορδέλα. Μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το κολοκυθάκι, και αυτό είναι εντάξει. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 1 κιλό ξυρισμένα κολοκυθάκια για να τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Το αλάτι θα βγάλει λίγο από το υγρό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να πετάξετε.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ σας πολτοποιώντας τη θρυμματισμένη φέτα στο λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον προαιρετικό κόλιανδρο. Ανακατέψτε στη μέντα σας μετά.

Μπορείτε να πετάξετε το υγρό που έχει μείνει από το αλάτισμα των κολοκυθιών ή να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος του ντρέσινγκ. Ρίχνετε με κουτάλι το ντρέσινγκ πάνω από τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο κουκουνάρι και μετά καρυκεύουμε με πολύ πιπέρι.

Συμβουλές συνταγής

Αλάτισμα των κολοκυθιών: Μόλις αλατίσω τα κολοκυθάκια, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το υγρό που μένει πίσω ως μέρος του ντρέσινγκ. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, αλλά δοκιμάστε το αν θέλετε και γεύεστε όσο πηγαίνετε.

Φρυγανίζοντας το κουκουνάρι: Όταν φρυγανίζω μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, μου αρέσει να χρησιμοποιώ την εστία αντί του φούρνου. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα κρύο, στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακινήστε το τηγάνι κάθε τόσο, αλλά παρακολουθήστε προσεκτικά. Μόλις οι ξηροί καρποί αρχίσουν να φρυγανίζουν, θα αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα.

Θρυμματισμός των κουκουναριών: Μπορείτε να περάσετε το μαχαίρι σας μέσα από τα κουκουνάρια για να σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια ή να χρησιμοποιήσετε τον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας για να τα συνθλίψετε.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τη σαλάτα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες. Εάν δεν σας αρέσει μια παγωμένη σαλάτα, αφαιρέστε την από το ψυγείο και αφήστε τη να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Συστατικά

1 1/2 κιλό κολοκυθάκια, ξυρισμένα με αποφλοιωτή λαχανικών

1 1/2 κ.γ. αλάτι, διαιρεμένο

1/3 γ. φέτα, ψιλοθρυμματισμένη

1/4 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουτ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος (προαιρετικά)

1 κ.σ. φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 γ. κουκουνάρι, φρυγανισμένο, θρυμματισμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα κολοκυθάκια με 1 κουτ. αλάτι. Αφήστε για 10 λεπτά. (Το αλάτι θα μαλακώσει τα κολοκυθάκια και θα βγάλει υγρό καθώς κάθονται.)

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσετε) και 1/2 κουτ. αλάτι. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, πολτοποιήστε τη φέτα ώστε να διαλυθεί σε ένα κρεμώδες dressing. Ανακατεύετε με μέντα.

Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, τα προσθέτετε στο μπολ με το dressing και τα ανακατεύετε να ενωθούν. Πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και καρυκεύετε με πιπέρι.

empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top