Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα.

1. Ρίχνεις ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να πάρει μία βράση. Φρόντισε να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τουλάχιστον τον απορροφητήρα, γιατί το βαλσαμικό ξίδι έχει αρκετά έντονη μυρωδιά!

2. Χαμηλώνεις τη φωτιά μόλις αρχίσει το ξίδι να βράζει. Τη ρυθμίζεις σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησέ το για περισσότερη ώρα (αν το θέλεις πιο πηχτό) ή για λιγότερη (αν το θέλεις πιο αραιό). Ελέγχεις με ένα πιρούνι αν έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Προσοχή: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μην ανεβάσεις την ένταση της φωτιάς, διαφορετικά το ξίδι μπορεί να γίνει σκληρό και κολλώδες. Επιπλέον, προτού το χρησιμοποιήσεις άφησε το να κρυώσει καλά.

Πού θα χρησιμοποιήσεις το γλάσο βαλσαμικού: Σε απλές σαλάτες (για παράδειγμα με ντομάτα και βασιλικό), σε ορεκτικά όπως ψητές γλυκοπατάτες με τριμμένη παρμεζάνα, σε κρεατικά όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, αλλά ακόμα και σε επιδόρπια, π.χ. σε φρουτοσαλάτες ή παγωτά.

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.

Back To Top