Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα.

1. Ρίχνεις ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να πάρει μία βράση. Φρόντισε να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τουλάχιστον τον απορροφητήρα, γιατί το βαλσαμικό ξίδι έχει αρκετά έντονη μυρωδιά!

2. Χαμηλώνεις τη φωτιά μόλις αρχίσει το ξίδι να βράζει. Τη ρυθμίζεις σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησέ το για περισσότερη ώρα (αν το θέλεις πιο πηχτό) ή για λιγότερη (αν το θέλεις πιο αραιό). Ελέγχεις με ένα πιρούνι αν έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Προσοχή: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μην ανεβάσεις την ένταση της φωτιάς, διαφορετικά το ξίδι μπορεί να γίνει σκληρό και κολλώδες. Επιπλέον, προτού το χρησιμοποιήσεις άφησε το να κρυώσει καλά.

Πού θα χρησιμοποιήσεις το γλάσο βαλσαμικού: Σε απλές σαλάτες (για παράδειγμα με ντομάτα και βασιλικό), σε ορεκτικά όπως ψητές γλυκοπατάτες με τριμμένη παρμεζάνα, σε κρεατικά όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, αλλά ακόμα και σε επιδόρπια, π.χ. σε φρουτοσαλάτες ή παγωτά.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
Back To Top