Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα.

1. Ρίχνεις ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να πάρει μία βράση. Φρόντισε να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τουλάχιστον τον απορροφητήρα, γιατί το βαλσαμικό ξίδι έχει αρκετά έντονη μυρωδιά!

2. Χαμηλώνεις τη φωτιά μόλις αρχίσει το ξίδι να βράζει. Τη ρυθμίζεις σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησέ το για περισσότερη ώρα (αν το θέλεις πιο πηχτό) ή για λιγότερη (αν το θέλεις πιο αραιό). Ελέγχεις με ένα πιρούνι αν έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Προσοχή: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μην ανεβάσεις την ένταση της φωτιάς, διαφορετικά το ξίδι μπορεί να γίνει σκληρό και κολλώδες. Επιπλέον, προτού το χρησιμοποιήσεις άφησε το να κρυώσει καλά.

Πού θα χρησιμοποιήσεις το γλάσο βαλσαμικού: Σε απλές σαλάτες (για παράδειγμα με ντομάτα και βασιλικό), σε ορεκτικά όπως ψητές γλυκοπατάτες με τριμμένη παρμεζάνα, σε κρεατικά όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, αλλά ακόμα και σε επιδόρπια, π.χ. σε φρουτοσαλάτες ή παγωτά.

empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top