Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις. Φορέστε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε!

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική. Και μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Να θυμάστε ότι περισσότερο απ’ όλα το κάνετε όλο αυτό για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε! Μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα, δυσκολίες, αναποδιές. Σε μια κουζίνα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σας δίνετε και μια εκπληκτική ευκαιρία για να συνεργαστείτε, να μιλήσετε για παιδικές αναμνήσεις, και να αξιοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα και οι γεύσεις θα εναλλάσσονται και θα σας προσκαλούν σε ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γρ. βούτυρο

200-300 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αβγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

καραμέλες, για διακόσμηση

Για το Royal Icing: 2 ασπράδια, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα, 35 γρ. χυμό λεμονιού

gingerh

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνεις το royal icing: Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέτεις τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία, αντέχει για 3 μέρες.

Στη συνέχεια φτιάχνεις τη ζύμη: Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να είναι αρκετά αφράτη.

Ανακατεύεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και το βάζεις μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις ένα ένα στο μίξερ τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζεις και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζεις σε 4 μέρη και βάζεις τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να σφίξει το μείγμα.

gingerho

Με λίγο επιπλέον αλεύρι ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβεις με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάς τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιείς αρκετά μεγάλη ποσότητα του γλάσου και αφήνεις να στεγνώσει λίγο πριν να συνεχίσεις με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια βάζεις royal icing μέσα σε κορνέ για να διακοσμήσεις το σπιτάκι και για έξτρα χριστουγεννιάτικη λάμψη μπορείς να προσθέσεις καραμέλες, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Μοτίβα και πατρόν για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις το σκελετό του σπιτιού θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχέδια – επίσης μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στο pinterest.com

Ιδέες για Gingerbread Houses θα βρεις επίσης στο instagram

 

 

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
Back To Top