Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Όμως, όσο και να φροντίζεις να τις καταναλώνεις τακτικά για να απολαμβάνεις τα οφέλη τους, συνέχεια οι τελευταίες που έχουν μείνει στο λαχταριστό τσαμπί που αγόρασες καταλήγουν να γίνονται ένα μαύρο, μαλακό πράγμα στον πάγκο της κουζίνας σου.

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να τις προστατεύσεις, σου έχω τη λύση και είναι απλή, γρήγορη και εξαιρετικά οικονομική.

Το μόνο «εργαλείο» που χρειάζεσαι είναι η πλαστική, διάφανη μεμβράνη.

Πάρε, λοιπόν, ένα κομμάτι από τη μεμβράνη και κάλυψε την άκρη του τσαμπιού από όπου κρέμονται όλες οι μπανάνες μαζί. Θα εμποδίσεις έτσι το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο όπου κόβεται το τσαμπί από την μπανανιά να απελευθερωθεί και να στείλει το σήμα να ξεκινήσει η ωρίμανση, δηλαδή το μαύρισμα της μπανάνας.

Το αιθυλένιο είναι μία φυτοορμόνη που ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των φρούτων. Εκλύεται όταν τραυματίζεται ένα φρούτο, π.χ. αν χτυπήσεις σε μία άκρη το μήλο σου, ή όταν κόβεται όπως στην περίπτωση της μπανάνας. Στο σημείο εκείνο εκλύεται αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, η οποία σε κλειστούς χώρους μπορεί να «μεταδοθεί» και σε φρούτα που έχεις βάλει ακριβώς δίπλα.

Μία άλλη λύση, ελαφρώς πιο περίπλοκη, για να κρατήσεις φρέσκια τη μπανάνα σου (που μπορείς να εφαρμόσεις και για άλλα φρούτα) είναι να τη βάλεις σε μία πλαστική σακούλα με zip, από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς.

Κλείσε την αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο θα περάσεις ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε έξω τον αέρα που έχει μείνει μέσα στη σακούλα και κλείσε τη, σφραγίζοντας τη μπανάνα σε κενό αέρος για να παρατείνεις τη «ζωή» της.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
Back To Top