Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Όμως, όσο και να φροντίζεις να τις καταναλώνεις τακτικά για να απολαμβάνεις τα οφέλη τους, συνέχεια οι τελευταίες που έχουν μείνει στο λαχταριστό τσαμπί που αγόρασες καταλήγουν να γίνονται ένα μαύρο, μαλακό πράγμα στον πάγκο της κουζίνας σου.

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να τις προστατεύσεις, σου έχω τη λύση και είναι απλή, γρήγορη και εξαιρετικά οικονομική.

Το μόνο «εργαλείο» που χρειάζεσαι είναι η πλαστική, διάφανη μεμβράνη.

Πάρε, λοιπόν, ένα κομμάτι από τη μεμβράνη και κάλυψε την άκρη του τσαμπιού από όπου κρέμονται όλες οι μπανάνες μαζί. Θα εμποδίσεις έτσι το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο όπου κόβεται το τσαμπί από την μπανανιά να απελευθερωθεί και να στείλει το σήμα να ξεκινήσει η ωρίμανση, δηλαδή το μαύρισμα της μπανάνας.

Το αιθυλένιο είναι μία φυτοορμόνη που ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των φρούτων. Εκλύεται όταν τραυματίζεται ένα φρούτο, π.χ. αν χτυπήσεις σε μία άκρη το μήλο σου, ή όταν κόβεται όπως στην περίπτωση της μπανάνας. Στο σημείο εκείνο εκλύεται αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, η οποία σε κλειστούς χώρους μπορεί να «μεταδοθεί» και σε φρούτα που έχεις βάλει ακριβώς δίπλα.

Μία άλλη λύση, ελαφρώς πιο περίπλοκη, για να κρατήσεις φρέσκια τη μπανάνα σου (που μπορείς να εφαρμόσεις και για άλλα φρούτα) είναι να τη βάλεις σε μία πλαστική σακούλα με zip, από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς.

Κλείσε την αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο θα περάσεις ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε έξω τον αέρα που έχει μείνει μέσα στη σακούλα και κλείσε τη, σφραγίζοντας τη μπανάνα σε κενό αέρος για να παρατείνεις τη «ζωή» της.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top