Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Όμως, όσο και να φροντίζεις να τις καταναλώνεις τακτικά για να απολαμβάνεις τα οφέλη τους, συνέχεια οι τελευταίες που έχουν μείνει στο λαχταριστό τσαμπί που αγόρασες καταλήγουν να γίνονται ένα μαύρο, μαλακό πράγμα στον πάγκο της κουζίνας σου.

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να τις προστατεύσεις, σου έχω τη λύση και είναι απλή, γρήγορη και εξαιρετικά οικονομική.

Το μόνο «εργαλείο» που χρειάζεσαι είναι η πλαστική, διάφανη μεμβράνη.

Πάρε, λοιπόν, ένα κομμάτι από τη μεμβράνη και κάλυψε την άκρη του τσαμπιού από όπου κρέμονται όλες οι μπανάνες μαζί. Θα εμποδίσεις έτσι το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο όπου κόβεται το τσαμπί από την μπανανιά να απελευθερωθεί και να στείλει το σήμα να ξεκινήσει η ωρίμανση, δηλαδή το μαύρισμα της μπανάνας.

Το αιθυλένιο είναι μία φυτοορμόνη που ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των φρούτων. Εκλύεται όταν τραυματίζεται ένα φρούτο, π.χ. αν χτυπήσεις σε μία άκρη το μήλο σου, ή όταν κόβεται όπως στην περίπτωση της μπανάνας. Στο σημείο εκείνο εκλύεται αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, η οποία σε κλειστούς χώρους μπορεί να «μεταδοθεί» και σε φρούτα που έχεις βάλει ακριβώς δίπλα.

Μία άλλη λύση, ελαφρώς πιο περίπλοκη, για να κρατήσεις φρέσκια τη μπανάνα σου (που μπορείς να εφαρμόσεις και για άλλα φρούτα) είναι να τη βάλεις σε μία πλαστική σακούλα με zip, από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς.

Κλείσε την αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο θα περάσεις ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε έξω τον αέρα που έχει μείνει μέσα στη σακούλα και κλείσε τη, σφραγίζοντας τη μπανάνα σε κενό αέρος για να παρατείνεις τη «ζωή» της.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top