Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο. Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου έχουν μια επίγευση από μια παραδοσιακή σάλτσα kung pao που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητάς της από αποξηραμένα κόκκινα τσίλι, τα οποία μπορείτε πάντα να μειώσετε ανάλογα με την αντοχή και τις προτιμήσεις σας. Οι κόκκοι πιπεριού Szechuan προσθέτουν επίσης μια μοναδική θερμότητα στο πιάτο και μπορούν να βρεθούν στις περισσότερες ασιατικές αγορές και εξειδικευμένα παντοπωλεία, αλλά αξίζει να αναζητήσετε. Οι κόκκοι πιπεριού Tellicherry δεν θα έχουν την ίδια γεύση, αλλά θα ήταν το καλύτερο υποκατάστατο, καθώς έχουν περισσότερη γεύση από τους παραδοσιακούς μαύρους κόκκους πιπεριού. Αυτά τα κεφτεδάκια θα σας χορτάσουν από μόνα τους, αλλά το σερβίρισμα μαζί με ρύζι θα σας βοηθήσει να αντέξετε λίγο πιο άνετα την πικάντικη σπιρτάδα τους!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:

1 κιλό κοτόπουλο αλεσμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3/4 φ. φρυγανιά

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένοι κόκκοι πιπεριού Szechuan

2 κ.σ. φυτικό λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1/4 φλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

2 κ.σ. κινέζικο κρασί μαγειρέματος ή ξηρό σέρι

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

10 αποξηραμένες κόκκινες τσίλι πιπεριές

4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 1 »

2 κουτ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού Szechuan

Ψημένα ανάλατα φιστίκια, για γαρνίρισμα

Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το γαρνιτούρα

coung

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το αυγό και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγους καλούς κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθετε σε 16 κεφτεδάκια ίσου μεγέθους. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας ελαφρά με νερό για να κυλήσετε σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165 °, 18 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και βάλτε τα σε ένα πιάτο για να παραμείνουν ζεστά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μαγειρέματος, το ξύδι, τη σάλτσα hoisin και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.

Σκουπίστε τυχόν κομμάτια από το τηγάνι που είναι πολύ σκούρα. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε περισσότερο λάδι, όσο χρειάζεται. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αποξηραμένα τσίλι, πράσινα κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αναδείξουν τα αρώματά τους, 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας και επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Ρίξτε για να καλύψετε κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, 5 λεπτά.

Πασπαλίστε με φιστίκια και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
Back To Top