Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο. Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου έχουν μια επίγευση από μια παραδοσιακή σάλτσα kung pao που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητάς της από αποξηραμένα κόκκινα τσίλι, τα οποία μπορείτε πάντα να μειώσετε ανάλογα με την αντοχή και τις προτιμήσεις σας. Οι κόκκοι πιπεριού Szechuan προσθέτουν επίσης μια μοναδική θερμότητα στο πιάτο και μπορούν να βρεθούν στις περισσότερες ασιατικές αγορές και εξειδικευμένα παντοπωλεία, αλλά αξίζει να αναζητήσετε. Οι κόκκοι πιπεριού Tellicherry δεν θα έχουν την ίδια γεύση, αλλά θα ήταν το καλύτερο υποκατάστατο, καθώς έχουν περισσότερη γεύση από τους παραδοσιακούς μαύρους κόκκους πιπεριού. Αυτά τα κεφτεδάκια θα σας χορτάσουν από μόνα τους, αλλά το σερβίρισμα μαζί με ρύζι θα σας βοηθήσει να αντέξετε λίγο πιο άνετα την πικάντικη σπιρτάδα τους!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:

1 κιλό κοτόπουλο αλεσμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3/4 φ. φρυγανιά

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένοι κόκκοι πιπεριού Szechuan

2 κ.σ. φυτικό λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1/4 φλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

2 κ.σ. κινέζικο κρασί μαγειρέματος ή ξηρό σέρι

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

10 αποξηραμένες κόκκινες τσίλι πιπεριές

4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 1 »

2 κουτ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού Szechuan

Ψημένα ανάλατα φιστίκια, για γαρνίρισμα

Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το γαρνιτούρα

coung

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το αυγό και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγους καλούς κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθετε σε 16 κεφτεδάκια ίσου μεγέθους. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας ελαφρά με νερό για να κυλήσετε σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165 °, 18 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και βάλτε τα σε ένα πιάτο για να παραμείνουν ζεστά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μαγειρέματος, το ξύδι, τη σάλτσα hoisin και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.

Σκουπίστε τυχόν κομμάτια από το τηγάνι που είναι πολύ σκούρα. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε περισσότερο λάδι, όσο χρειάζεται. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αποξηραμένα τσίλι, πράσινα κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αναδείξουν τα αρώματά τους, 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας και επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Ρίξτε για να καλύψετε κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, 5 λεπτά.

Πασπαλίστε με φιστίκια και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Back To Top