Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Και μετά την άνοιξη, ξέρεις τι έρχεται… Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη ευκαιρία για πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή σου και πιο ελαφριά γεύματα. Για να μην πεινάς ωστόσο συνέχεια χρειάζεσαι επιλογές που να σε χορταίνουν, να έχουν ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και να έχουν λίγες θερμίδες. Πρέπει επίσης να φτιάχνονται γρήγορα και να μεταφέρονται εύκολα σε περίπτωση που θες να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά.

Αυτή η γρήγορη, υγιεινή συνταγή συνδυάζει την απόλαυση της ελληνική σαλάτας με το αίσθημα κορεσμού που προσφέρουν τα ζυμαρικά. Οι σαλάτες ζυμαρικών συνήθως συνδυάζονται με όσα υλικά τραβάει η όρεξή σου. Η χωριάτικη ή αλλιώς ελληνική σαλάτα  επίσης χωράει όλα όσα επιθυμείς και σου δίνει τη διακριτική ευχέρεια να την εμπλουτίσεις με κάτι παραπάνω από τα κλασικά, πατροπαράδοτα υλικά της. Συνδυάζεται με όλα τα στοιχεία μιας χωριάτικης σαλάτας – αλλά κάνει τη διαφορά με guest συστατικό τα ρεβίθια για προσθήκη πρωτεΐνης. Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών διατηρείται στο ψυγείο και έχει ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα καθώς τα ζυμαρικά απορροφούν το ζουμί που εγχέεται από την τομάτα. Τη συνοδεύεις με πίτα ή φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.

greek pasta salad a

Συστατικά

2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 μικρά σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι κόκκινου κρασιού

250 γρ. ολικής αλέσεως farfalle ή παρόμοιου μεγέθους ζυμαρικά

500 γρ βρασμένα ρεβίθια

1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο κομμάτια

μισό φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα

ένα τρίτο φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη

greek pasta salad

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο δοχείο νερού για να βράσει. Συνδυάστε τις ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε να καθίσουν ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας μαζί με τα ρεβίθια, το αγγούρι, τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε.

Tips

Προετοιμασία: Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για έως και 1 ημέρα.

Επιπλέον προσθήκες: Ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι, κομμένες πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), κάππαρη, μαϊντανό, ρόκα.

Προτεινόμενα ζυμαρικά: Εκτός από φαρφάλες, ταιριάζουν βίδες, πένες, ριγκατόνι, ακόμα και κοφτό μακαρονάκι.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top