Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Και μετά την άνοιξη, ξέρεις τι έρχεται… Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη ευκαιρία για πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή σου και πιο ελαφριά γεύματα. Για να μην πεινάς ωστόσο συνέχεια χρειάζεσαι επιλογές που να σε χορταίνουν, να έχουν ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και να έχουν λίγες θερμίδες. Πρέπει επίσης να φτιάχνονται γρήγορα και να μεταφέρονται εύκολα σε περίπτωση που θες να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά.

Αυτή η γρήγορη, υγιεινή συνταγή συνδυάζει την απόλαυση της ελληνική σαλάτας με το αίσθημα κορεσμού που προσφέρουν τα ζυμαρικά. Οι σαλάτες ζυμαρικών συνήθως συνδυάζονται με όσα υλικά τραβάει η όρεξή σου. Η χωριάτικη ή αλλιώς ελληνική σαλάτα  επίσης χωράει όλα όσα επιθυμείς και σου δίνει τη διακριτική ευχέρεια να την εμπλουτίσεις με κάτι παραπάνω από τα κλασικά, πατροπαράδοτα υλικά της. Συνδυάζεται με όλα τα στοιχεία μιας χωριάτικης σαλάτας – αλλά κάνει τη διαφορά με guest συστατικό τα ρεβίθια για προσθήκη πρωτεΐνης. Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών διατηρείται στο ψυγείο και έχει ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα καθώς τα ζυμαρικά απορροφούν το ζουμί που εγχέεται από την τομάτα. Τη συνοδεύεις με πίτα ή φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.

greek pasta salad a

Συστατικά

2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 μικρά σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι κόκκινου κρασιού

250 γρ. ολικής αλέσεως farfalle ή παρόμοιου μεγέθους ζυμαρικά

500 γρ βρασμένα ρεβίθια

1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο κομμάτια

μισό φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα

ένα τρίτο φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη

greek pasta salad

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο δοχείο νερού για να βράσει. Συνδυάστε τις ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε να καθίσουν ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας μαζί με τα ρεβίθια, το αγγούρι, τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε.

Tips

Προετοιμασία: Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για έως και 1 ημέρα.

Επιπλέον προσθήκες: Ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι, κομμένες πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), κάππαρη, μαϊντανό, ρόκα.

Προτεινόμενα ζυμαρικά: Εκτός από φαρφάλες, ταιριάζουν βίδες, πένες, ριγκατόνι, ακόμα και κοφτό μακαρονάκι.

empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Back To Top