Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό. Το λατρεύουμε με τα μήλα Smith ή φιρίκια, αλλά όποιο μήλο της αρεσκείας κι αν χρησιμοποιήσετε θα είναι εντάξει! Η επικάλυψη streusel (στρόιζελ) προσθέτει αυτή την τραγανή υφή και κάνει αυτό το κέικ εξαιρετικά εθιστικό. Θα το απολαύσετε καλύτερα μόνο αν το σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και το μοιραστείτε με έναν καλό φίλο.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλ. (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλγ. κρέμα γάλακτος

2 μέτρια γλυκόξινα μήλα (όπως Smith ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ STREUSEL

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη (προαιρετικά)

milo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190° με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί 9 -x-13” με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης, χτυπήστε το βούτυρο και τα είδη ζάχαρης μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν λίγες μόνο ξηρές λωρίδες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα μήλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίζουμε σποραδικά πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή, 50 έως 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω ζάχαρη άχνη. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου ή καπουτσίνο και απολαύστε το. Για τους φίλους του τσαγιού ταιριάζει κάποιο όχι πολύ αρωματικό για να αναδειχθεί η γεύση του μήλου.

empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με κινόα, μήλο και κράνμπερι

Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top