Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.

Ο καλύτερος τρόπος να τα διατηρήσεις φρέσκα για καιρό είναι να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο, όρθια σε ένα ψηλό δοχείο, μέσα σε δύο-τρία εκατοστά νερό, σκεπασμένα χαλαρά με ένα σακουλάκι. Με αυτό τον τρόπο, και εφόσον τους αλλάζεις νερό κάθε τρεις μέρες, όπως γράφει το Cook’s Illustrated «τα κρεμμυδάκια μας διατηρήθηκαν για πάνω από μία εβδομάδα με ελάχιστες απώλειες στην ποιότητά τους».

Φρόντισε μόνο να αφαιρέσεις το λαστιχάκι που τα συγκρατεί μαζί και απόφυγε να δέσεις σφιχτά γύρω τους μια πλαστική σακούλα, γιατί έτσι θα εγκλωβίσεις την υγρασία στο εσωτερικό τους επισπεύδοντας την αλλοίωσή τους.

Μια εναλλακτική, απλούστερη λύση είναι να διατηρήσεις φρέσκα κρεμμυδάκια σε μια χαρτοσακούλα, στο συρτάρι φρούτων και λαχανικών του ψυγείου σου.

Αν τώρα αρχίσουν να μαραίνονται και να χάνουν την τραγανή υφή τους, για να τα επαναφέρεις στη ζωή μπορείς να βυθίσεις τη ρίζα τους σε κρύο νερό για περίπου μία ώρα. Το ίδιο tip έχει αποτέλεσμα και σε πολλά ακόμα πράσινα λαχανικά και μυρωδικά!

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top