Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Το να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι είναι γρήγορο, διασκεδαστικό και δεν απαιτεί πολύ κόπο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τις δικές σας κρεμώδεις δημιουργίες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο τρία ή τέσσερα συστατικά: φρούτα, κάποιο γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι κ.λπ.) και γελαδινό πλήρες γιαούρτι ή στραγγιστό γιαούρτι για τη βάση. Και ενώ μπορεί να βοηθήσει να έχεις έναν κατασκευαστή παγωτού, δεν είναι, εντελώς απαραίτητο προκειμένου να ζωντανέψεις αυτές τις ιδέες. Για πολλές σπιτικές γεύσεις fro-yo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν τη συνταγή είναι κατεψυγμένα φρούτα και γιαούρτι. Αυτό είναι! Για μένα, αυτό είναι το τέλειο επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ, επειδή ο καρπός είναι ισορροπημένος με κάποια πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μια διακοπή της ζάχαρης. Αλλά το καλύτερο μέρος; Μπορείτε να το φάτε αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγει στον καταψύκτη.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το σπιτικό κατεψυγμένο γιαούρτι με οποιονδήποτε τύπο κατεψυγμένων φρούτων: φράουλες, μούρα, μάνγκο, μπανάνα ή ανανά, ανάλογα με τις προτιμήσεις της οικογένειά σας. Και ενώ χρησιμοποίησα εδώ γιαούρτι βανίλιας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλό και να το γλυκάνετε με λίγο μέλι και ένα άγγιγμα βανίλιας αν προτιμάτε. Και τα δύο είναι υπέροχα. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο όσο δύο συστατικά!

froz2

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Αυτή η μέθοδος παρασκευής κατεψυγμένου γιαουρτιού είναι τόσο εύκολη.

Προσθέστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και στραγγιστό γιαούρτι στο μπλέντερ. Το φρούτο προσθέτει την κρύα υφή που μοιάζει με παγωτό και το γιαούρτι προσδίδει την κρέμα. Μου αρέσει το παγωμένο γιαούρτι πλήρους γάλακτος εδώ, γιατί δημιουργεί το πιο κρεμώδες τελικό αποτέλεσμα.

Ανακατέψτε, ξεκινώντας αργά και, στη συνέχεια, σταδιακά αυξάνεται. Αν έχετε Vitamix ή κάτι παρόμοιο χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο που υπάρχει για να βοηθήσει τα υλικά να ανακατεύονται μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. Εάν το μπλέντερ σας δεν διαθέτει αντίστοιχο εργαλείο, σταματήστε και μετακινήστε το μείγμα ή προσθέστε δυνητικά μια κουταλιά της σούπας ή δύο γάλα για να βοηθήσετε τα υλικά να ανακατευτούν.

Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να είναι ομαλή και ομοιόμορφη στην υφή.

Καλή απόλαυση!

Με οποιοδήποτε άλλο είδος γιαουρτιού

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γιαούρτι προτιμάτε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παχύ στραγγιστό γιαούρτι, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και με φυτικά γιαούρτια.

Αν δεν έχω ειδικό μπλέντερ;

Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, όπως Vitamix * ή Blendtec, μπορεί να έχετε επιτυχία με έναν επεξεργαστή τροφίμων. (Ίσως θελήσετε επίσης να αφήσετε το φρούτο να ξεπαγώνει λίγο αν αυτό λειτουργεί καλύτερα για το μηχάνημά σας.) Διαφορετικά, αφήστε τη δύναμη του μπλέντερ σας να κάνει όλη τη δουλειά και απολαύστε αυτήν την παγωμένη απόλαυση κάθε φορά που χτυπάει κόκκινο η επιθυμία για γλυκιά λιχουδιά!

 

empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top