Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
Όπως μαθαίνω, όμως, δεν χρειάζεται να πετάω ούτε αυτό το τελευταίο φλυτζάνι, ούτε τον αλεσμένο καφέ που το έφτιαξε, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα όπου μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στο σπίτι! Απλά κράτα τα σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σου και χρησιμοποίησέ τα όποτε τα χρειαστείς.

Πάρε ιδέες:
1. Καθάρισμα
Άπλωσε μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου που έχουν καμμένα υπολείμματα. Απόφυγε καλύτερα τα κεραμικά σκεύη και γενικά όσα λεκιάζουν εύκολα. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις αποχετεύσεις, μαζί με βραστό νερό και λίγο υγρό πιάτων!

2. Παγάκια
Δοκίμασε τώρα το καλοκαίρι να πιείς παγωμένο ή δροσερό έστω καφέ φίλτρου, φτιάχνοντας παγάκια από τα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας. Επίσης, αντί για τον καφέ, μπορείς να προσθέσεις τα παγάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα!

3. Ομορφιά
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές χρησιμοποιημένου αλεσμένου καφέ με λάδι καρύδας και λίγο μέλι για να φτιάξεις μάσκα απολέπισης!

4. Μυρωδιά
Τρίψε τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Επίσης, μπορείς να τους βάλεις στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

5. Φυτά
Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα και πάνω από όλα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top