Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
Όπως μαθαίνω, όμως, δεν χρειάζεται να πετάω ούτε αυτό το τελευταίο φλυτζάνι, ούτε τον αλεσμένο καφέ που το έφτιαξε, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα όπου μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στο σπίτι! Απλά κράτα τα σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σου και χρησιμοποίησέ τα όποτε τα χρειαστείς.

Πάρε ιδέες:
1. Καθάρισμα
Άπλωσε μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου που έχουν καμμένα υπολείμματα. Απόφυγε καλύτερα τα κεραμικά σκεύη και γενικά όσα λεκιάζουν εύκολα. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις αποχετεύσεις, μαζί με βραστό νερό και λίγο υγρό πιάτων!

2. Παγάκια
Δοκίμασε τώρα το καλοκαίρι να πιείς παγωμένο ή δροσερό έστω καφέ φίλτρου, φτιάχνοντας παγάκια από τα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας. Επίσης, αντί για τον καφέ, μπορείς να προσθέσεις τα παγάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα!

3. Ομορφιά
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές χρησιμοποιημένου αλεσμένου καφέ με λάδι καρύδας και λίγο μέλι για να φτιάξεις μάσκα απολέπισης!

4. Μυρωδιά
Τρίψε τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Επίσης, μπορείς να τους βάλεις στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

5. Φυτά
Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα και πάνω από όλα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
Back To Top