Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές. Είτε ωμό σε σαλάτα, είτε ως ύλη για πίτες και συνοδευτικό ή σπανακόρυζο – είναι all time classic και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Αν θέλετε να το απολαύσετε με πιο ιδιαίτερο τρόπο, δοκιμάστε την παρακάτω λαχταριστή σούπα που είναι παντός καιρού και θα βάλει όμορφο χρώμα στο τραπέζι σας και εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 δέσμη πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1/2 »

1 κιλό σπανάκι, χοντροί μίσχοι κομμένοι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κρέμα γάλακτος, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλ. ψωμί σε κύβους

Αλάτι

spanakia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε πατάτα και σπανάκι. Περιχύνετε με το ζωμό και βράζετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το σπανάκι να γίνει πράσινο και οι πατάτες να μαλακώσουν, 15 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να αναμίξετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύετε προσθέτοντας την κρέμα.

Γαρνίρετε με περισσότερη κρέμα και κρουτόν.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ: Σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το ψωμί σε μια στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί παντού, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε αμέσως.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
Back To Top