Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές. Είτε ωμό σε σαλάτα, είτε ως ύλη για πίτες και συνοδευτικό ή σπανακόρυζο – είναι all time classic και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Αν θέλετε να το απολαύσετε με πιο ιδιαίτερο τρόπο, δοκιμάστε την παρακάτω λαχταριστή σούπα που είναι παντός καιρού και θα βάλει όμορφο χρώμα στο τραπέζι σας και εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 δέσμη πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1/2 »

1 κιλό σπανάκι, χοντροί μίσχοι κομμένοι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κρέμα γάλακτος, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλ. ψωμί σε κύβους

Αλάτι

spanakia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε πατάτα και σπανάκι. Περιχύνετε με το ζωμό και βράζετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το σπανάκι να γίνει πράσινο και οι πατάτες να μαλακώσουν, 15 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να αναμίξετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύετε προσθέτοντας την κρέμα.

Γαρνίρετε με περισσότερη κρέμα και κρουτόν.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ: Σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το ψωμί σε μια στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί παντού, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε αμέσως.

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
empty alt

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ
Back To Top