Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα

Μια κρεμώδης πίτα με ροδάκινα χωρίς ψήσιμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να παρατείνετε γευστικά το καλοκαίρι σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γλυκιά κρέμα και ζουμερά ροδάκινα μαζί. Τα απαλά μαγειρεμένα και φρέσκα ροδάκινα αναδεικνύουν πραγματικά τα καλοκαιρινά φρούτα και η αλμυρή κρούστα την αναδεικνύει εξαιρετικά. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται από πριν και χωρίς να ανάψετε τον επίφοβο φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ώρες

ΘΕΡΜ/ΜΕΡ:

702

Συστατικά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΑ

2 μέτρια ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

8 κράκερ

1 1/2 φλ. πρέτσελ

1 κουτ. κανέλα

αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 (220 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλ. απλό στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 μέτρια ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να διασπώνται αλλά να διατηρούν το σχήμα τους και να σιροπιάσει το υγρό, για 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κράκερ και προσθέστε τα πρέτσελ και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα με μερικά μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κανέλα, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.

Πιέστε την κρούστα σε πιατέλα 9 ιντσών. Βάλτε στο ψυγείο όσο τελειώνετε τη γέμιση.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ που χτυπούσατε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε να ενωθούν. Διπλώνετε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε απαλά τα μαγειρεμένα ροδάκινα μέχρι να ενωθούν.

Απλώστε τη γέμιση στην κρούστα σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα ροδάκινα και το μέλι για να επικαλυφθούν. Ρίχνετε με κουτάλι τα ροδάκινα πάνω από την πίτα, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top