Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα

Μια κρεμώδης πίτα με ροδάκινα χωρίς ψήσιμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να παρατείνετε γευστικά το καλοκαίρι σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γλυκιά κρέμα και ζουμερά ροδάκινα μαζί. Τα απαλά μαγειρεμένα και φρέσκα ροδάκινα αναδεικνύουν πραγματικά τα καλοκαιρινά φρούτα και η αλμυρή κρούστα την αναδεικνύει εξαιρετικά. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται από πριν και χωρίς να ανάψετε τον επίφοβο φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ώρες

ΘΕΡΜ/ΜΕΡ:

702

Συστατικά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΑ

2 μέτρια ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

8 κράκερ

1 1/2 φλ. πρέτσελ

1 κουτ. κανέλα

αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 (220 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλ. απλό στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 μέτρια ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να διασπώνται αλλά να διατηρούν το σχήμα τους και να σιροπιάσει το υγρό, για 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κράκερ και προσθέστε τα πρέτσελ και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα με μερικά μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κανέλα, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.

Πιέστε την κρούστα σε πιατέλα 9 ιντσών. Βάλτε στο ψυγείο όσο τελειώνετε τη γέμιση.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ που χτυπούσατε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε να ενωθούν. Διπλώνετε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε απαλά τα μαγειρεμένα ροδάκινα μέχρι να ενωθούν.

Απλώστε τη γέμιση στην κρούστα σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα ροδάκινα και το μέλι για να επικαλυφθούν. Ρίχνετε με κουτάλι τα ροδάκινα πάνω από την πίτα, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
Back To Top