Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα

Μια κρεμώδης πίτα με ροδάκινα χωρίς ψήσιμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να παρατείνετε γευστικά το καλοκαίρι σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γλυκιά κρέμα και ζουμερά ροδάκινα μαζί. Τα απαλά μαγειρεμένα και φρέσκα ροδάκινα αναδεικνύουν πραγματικά τα καλοκαιρινά φρούτα και η αλμυρή κρούστα την αναδεικνύει εξαιρετικά. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται από πριν και χωρίς να ανάψετε τον επίφοβο φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ώρες

ΘΕΡΜ/ΜΕΡ:

702

Συστατικά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΑ

2 μέτρια ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

8 κράκερ

1 1/2 φλ. πρέτσελ

1 κουτ. κανέλα

αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 (220 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλ. απλό στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 μέτρια ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να διασπώνται αλλά να διατηρούν το σχήμα τους και να σιροπιάσει το υγρό, για 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κράκερ και προσθέστε τα πρέτσελ και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα με μερικά μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κανέλα, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.

Πιέστε την κρούστα σε πιατέλα 9 ιντσών. Βάλτε στο ψυγείο όσο τελειώνετε τη γέμιση.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ που χτυπούσατε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε να ενωθούν. Διπλώνετε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε απαλά τα μαγειρεμένα ροδάκινα μέχρι να ενωθούν.

Απλώστε τη γέμιση στην κρούστα σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα ροδάκινα και το μέλι για να επικαλυφθούν. Ρίχνετε με κουτάλι τα ροδάκινα πάνω από την πίτα, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Back To Top