Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα

Μια κρεμώδης πίτα με ροδάκινα χωρίς ψήσιμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να παρατείνετε γευστικά το καλοκαίρι σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γλυκιά κρέμα και ζουμερά ροδάκινα μαζί. Τα απαλά μαγειρεμένα και φρέσκα ροδάκινα αναδεικνύουν πραγματικά τα καλοκαιρινά φρούτα και η αλμυρή κρούστα την αναδεικνύει εξαιρετικά. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται από πριν και χωρίς να ανάψετε τον επίφοβο φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ώρες

ΘΕΡΜ/ΜΕΡ:

702

Συστατικά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΑ

2 μέτρια ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

8 κράκερ

1 1/2 φλ. πρέτσελ

1 κουτ. κανέλα

αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 (220 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλ. απλό στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 μέτρια ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να διασπώνται αλλά να διατηρούν το σχήμα τους και να σιροπιάσει το υγρό, για 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κράκερ και προσθέστε τα πρέτσελ και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα με μερικά μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κανέλα, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.

Πιέστε την κρούστα σε πιατέλα 9 ιντσών. Βάλτε στο ψυγείο όσο τελειώνετε τη γέμιση.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ που χτυπούσατε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε να ενωθούν. Διπλώνετε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε απαλά τα μαγειρεμένα ροδάκινα μέχρι να ενωθούν.

Απλώστε τη γέμιση στην κρούστα σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα ροδάκινα και το μέλι για να επικαλυφθούν. Ρίχνετε με κουτάλι τα ροδάκινα πάνω από την πίτα, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top