Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών. Μπορείς να τα σερβίρεις μαζί με κοτόπουλο, ψάρι ή tofu ως ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό πιάτο ή προσθέστε μια πλούσια σαλάτα και απολαύστε τα στο επίκεντρο ενός χορτοφαγικού δείπνου.

Συστατικά

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μανιτάρια portobello, σκουπισμένα και καθαρά, όπου αφαιρέθηκαν μίσχοι και βράγχια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι

Μισό φλιτζάνι ντοματίνια

Ένα τρίτο φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

greekm

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Συνδυάστε τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης, αλείψτε τα μανιτάρια παντού με το μείγμα λαδιού. Τοποθετήστε στο ταψί ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, βάλτε πάνω του τα μανιτάρια και ψήστε έως ότου τα μανιτάρια να είναι κυρίως μαλακά, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το σπανάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε με το μείγμα σπανάκι. Ψήνουμε μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος Μερίδας: 1 Γεμιστό Μανιτάρι ανά Μερίδα: 151 θερμίδες, πρωτεΐνη 4,5 g, υδατάνθρακες 6,6 g, διαιτητικές ίνες 1,8 g σάκχαρα 3,5g, λίπος 8,5 g, κορεσμένο λίπος 2,6 g, χοληστερόλη 11mg, βιταμίνη α iu 936.8IU, βιταμίνη c 5,6 mg,; φυλλικό οξύ 49,2mcg, ασβέστιο 83.1mg, σίδερο 0,7 mg, μαγνήσιο 22,7 mg, κάλιο 466,6 mg, νάτριο 390,4 mg, θειαμίνη 0,1 mg. Αναλογίες: 1 λίπος, 1 λαχανικό, 1/2 πρωτεΐνη μεσαίου λίπους.

empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
Back To Top