Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

0     

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

margarita1

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

1 1/2 φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

Χυμός από 3 λάιμ, συν ξύσμα 1 λάιμ

1 κουτ. γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

1 1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

5 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. φρέσκο χυμό ασβέστη

1/4 φλ. τεκίλα

Χοντρό αλάτι, για γαρνιτούρα

Ξύσμα λάιμ, για γαρνιτούρα

Μικρές φέτες λάιμ, για γαρνιτούρα

margarita2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 350 ° και ευθυγραμμίζεις ειδικό ταψί σιλικόνης για muffin με 18 θέσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και χνουδωτή η υφή τους. Προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτεις χυμό λάιμ και ξύσμα και βανίλια και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, κορν φλάουερ, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Προσθέτεις τα μισά ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά, χτυπώντας μέχρι να συνδυαστούν. Ρίχνεις γάλα και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτεις τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν. Γεμίζεις το ταψί cupcake 3/4 γεμάτο με ζύμη.

Ψήνεις μέχρι ελαφρώς να χρυσίσουν και μέχρι μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο κάθε cupcake να βγαίνει καθαρή, περίπου 25 λεπτά. Αφήνεις τα cupcakes να κρυώσουν και τα βγάζεις για να κρυώσουν εντελώς.

margarita3

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο, τη μισή ζάχαρη άχνη, το χυμό λάιμ και την τεκίλα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτεις την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μαλακώσει.

Αφήνεις το γλάσο να παγώσει και το βάζεις πάνω στα δροσερά cupcakes. Γαρνίρεις με χοντρό αλάτι, ξύσμα λάιμ και φέτες λάιμ πριν τα σερβίρεις.

 

Μεθυστικό και γλυκό, έτοιμο να το απολαύσεις!