Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της ζωής. Εάν ωστόσο προτιμάς τα ποτά σου πιο ήπια, μη διστάσεις να παραλείψεις το καγιέν υπέρ ενός μπαχαρικού που προσθέτει λιγότερη θερμότητα, όπως το τσίλι.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

mexia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/2 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για γαρνιτούρα

Πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

1/2 φλ. ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη, ή σταγόνες σοκολάτας, καθώς και περισσότερη για γαρνιτούρα

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Marshmallows, για σερβίρισμα

mexib

ΕΚΤΕΛΕΣH

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς ελαφρά τον συνδυασμό γάλακτος, κανέλας και καγιέν, εάν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. Αφήνεις να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες και το γάλα να φουσκώσει.

Αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάς ελαφρά τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζεις σε κούπες και ολοκληρώνεις με marshmallows, πασπαλίζοντας κανέλα και ψιλοκομμένη σοκολάτα πριν το σερβίρεις. Εκτός από τριμμένη κανέλα μπορείς να προσθέσεις και ξυλαράκι κανέλας στην κούπα σου.

Για πιο εντυπωσιακό εφέ και πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα λιώνεις σοκολάτα σε ένα πιάτο και περνάς τα χείλη της κούπας, ώστε να αποκτήσουν ένα εσωτερικό κι εξωτερικό δαχτυλίδι σοκολάτας, όταν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα φρόντισε να σταματήσεις πριν το δαχτυλίδι αυτό – εννοείται πως οι γυάλινες κούπες αναδεικνύουν ιδιαίτερα αυτό το τέχνασμα, που πέρα από εντυπωσιασμό θα ενισχύσει και γευστικά το ρόφημά σου! Αν πιστεύεις ότι έχεις μεγαλώσει αρκετά για marshmallows ή τα θεωρείς πολύ αμερικάνικα, μπορείς στη θέση τους να βάλεις την κλασική σαντιγί ή αν δεν θες να κρυώσει στο ελάχιστο η ζεστή σου σοκολάτα μπορείς να βάλεις ζεστό αφρόγαλα…

 

 

empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
Back To Top