Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της ζωής. Εάν ωστόσο προτιμάς τα ποτά σου πιο ήπια, μη διστάσεις να παραλείψεις το καγιέν υπέρ ενός μπαχαρικού που προσθέτει λιγότερη θερμότητα, όπως το τσίλι.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

mexia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/2 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για γαρνιτούρα

Πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

1/2 φλ. ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη, ή σταγόνες σοκολάτας, καθώς και περισσότερη για γαρνιτούρα

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Marshmallows, για σερβίρισμα

mexib

ΕΚΤΕΛΕΣH

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς ελαφρά τον συνδυασμό γάλακτος, κανέλας και καγιέν, εάν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. Αφήνεις να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες και το γάλα να φουσκώσει.

Αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάς ελαφρά τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζεις σε κούπες και ολοκληρώνεις με marshmallows, πασπαλίζοντας κανέλα και ψιλοκομμένη σοκολάτα πριν το σερβίρεις. Εκτός από τριμμένη κανέλα μπορείς να προσθέσεις και ξυλαράκι κανέλας στην κούπα σου.

Για πιο εντυπωσιακό εφέ και πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα λιώνεις σοκολάτα σε ένα πιάτο και περνάς τα χείλη της κούπας, ώστε να αποκτήσουν ένα εσωτερικό κι εξωτερικό δαχτυλίδι σοκολάτας, όταν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα φρόντισε να σταματήσεις πριν το δαχτυλίδι αυτό – εννοείται πως οι γυάλινες κούπες αναδεικνύουν ιδιαίτερα αυτό το τέχνασμα, που πέρα από εντυπωσιασμό θα ενισχύσει και γευστικά το ρόφημά σου! Αν πιστεύεις ότι έχεις μεγαλώσει αρκετά για marshmallows ή τα θεωρείς πολύ αμερικάνικα, μπορείς στη θέση τους να βάλεις την κλασική σαντιγί ή αν δεν θες να κρυώσει στο ελάχιστο η ζεστή σου σοκολάτα μπορείς να βάλεις ζεστό αφρόγαλα…

 

 

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top