Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της ζωής. Εάν ωστόσο προτιμάς τα ποτά σου πιο ήπια, μη διστάσεις να παραλείψεις το καγιέν υπέρ ενός μπαχαρικού που προσθέτει λιγότερη θερμότητα, όπως το τσίλι.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

mexia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/2 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για γαρνιτούρα

Πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

1/2 φλ. ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη, ή σταγόνες σοκολάτας, καθώς και περισσότερη για γαρνιτούρα

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Marshmallows, για σερβίρισμα

mexib

ΕΚΤΕΛΕΣH

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς ελαφρά τον συνδυασμό γάλακτος, κανέλας και καγιέν, εάν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. Αφήνεις να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες και το γάλα να φουσκώσει.

Αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάς ελαφρά τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζεις σε κούπες και ολοκληρώνεις με marshmallows, πασπαλίζοντας κανέλα και ψιλοκομμένη σοκολάτα πριν το σερβίρεις. Εκτός από τριμμένη κανέλα μπορείς να προσθέσεις και ξυλαράκι κανέλας στην κούπα σου.

Για πιο εντυπωσιακό εφέ και πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα λιώνεις σοκολάτα σε ένα πιάτο και περνάς τα χείλη της κούπας, ώστε να αποκτήσουν ένα εσωτερικό κι εξωτερικό δαχτυλίδι σοκολάτας, όταν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα φρόντισε να σταματήσεις πριν το δαχτυλίδι αυτό – εννοείται πως οι γυάλινες κούπες αναδεικνύουν ιδιαίτερα αυτό το τέχνασμα, που πέρα από εντυπωσιασμό θα ενισχύσει και γευστικά το ρόφημά σου! Αν πιστεύεις ότι έχεις μεγαλώσει αρκετά για marshmallows ή τα θεωρείς πολύ αμερικάνικα, μπορείς στη θέση τους να βάλεις την κλασική σαντιγί ή αν δεν θες να κρυώσει στο ελάχιστο η ζεστή σου σοκολάτα μπορείς να βάλεις ζεστό αφρόγαλα…

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top