Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με χάλια στομάχι.

Πώς θα καταλάβεις ότι το έχεις βρει; Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι τύπος «μοχίτο», «μπλάντι μέρι» ή «κόκκινο κρασί».

1. Πρέπει να μπορείς να πιείς πάνω από ένα. Το ποτό σου δεν πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να σε βγάζει off με ένα ποτήρι. Αυτό που θα διαλέξεις λοιπόν εξαρτάται από το φύλο, το σωματικό βάρος σου (δύο παράγοντες που επηρεάζουν πόσο μας «χτυπάει» το αλκοόλ) και φυσικά το πόσο… στενή σχέση έχεις αναπτύξει με το οινόπνευμα.

2. Πρέπει να μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι. Γι’ αυτό, ένα κοκτέιλ που απαιτεί δίπλωμα μπαρίστα δεν παίζει ως επιλογή (εκτός αν έχεις δίπλωμα μπαρίστα). Για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου και σε ένα σπιτικό πάρτι ή ακόμα και με λίγους καλούς φίλους ένα Σάββατο βράδυ, πρέπει να φτιάχνεται σχετικά απλά και να συνδυάζει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα, ακόμα και στην κάβα της γειτονιάς σου.

3. Πρέπει να ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες. Μπορείς λοιπόν να πίνεις άλλο ποτό το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένα μοχίτο, που πίνεται ευχάριστα ένα βράδυ του Αυγούστου στο beach bar, δεν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για κάποια παγωμένη νύχτα του Ιανουαρίου.

4. Πρέπει να συνοδεύεται από μια ιστορία. Ένα ποτό μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο ειδύλλιο ή μια καινούρια φιλία. Αρκεί να έχει την ιστορία του: μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν το αγαπημένο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή να είχε οδηγήσει τον Βαν Γκογκ στην τρέλα. Και αν δεν έχει ιστορία αλλά το διάλεξες γιατί απλά σου αρέσει η γεύση του, μπορείς πάντα να επινοήσεις μία.

5. Πρέπει να σου πηγαίνει. Προτού γελάσεις, σκέψου αυτό: Αν είσαι, για παράδειγμα, γυναίκα με ύψος 1,50 και 40 κιλά, πώς θα έδειχνες με ένα μισόκιλο ποτήρι μπίρας στο χέρι;

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα
Back To Top