Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με χάλια στομάχι.

Πώς θα καταλάβεις ότι το έχεις βρει; Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι τύπος «μοχίτο», «μπλάντι μέρι» ή «κόκκινο κρασί».

1. Πρέπει να μπορείς να πιείς πάνω από ένα. Το ποτό σου δεν πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να σε βγάζει off με ένα ποτήρι. Αυτό που θα διαλέξεις λοιπόν εξαρτάται από το φύλο, το σωματικό βάρος σου (δύο παράγοντες που επηρεάζουν πόσο μας «χτυπάει» το αλκοόλ) και φυσικά το πόσο… στενή σχέση έχεις αναπτύξει με το οινόπνευμα.

2. Πρέπει να μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι. Γι’ αυτό, ένα κοκτέιλ που απαιτεί δίπλωμα μπαρίστα δεν παίζει ως επιλογή (εκτός αν έχεις δίπλωμα μπαρίστα). Για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου και σε ένα σπιτικό πάρτι ή ακόμα και με λίγους καλούς φίλους ένα Σάββατο βράδυ, πρέπει να φτιάχνεται σχετικά απλά και να συνδυάζει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα, ακόμα και στην κάβα της γειτονιάς σου.

3. Πρέπει να ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες. Μπορείς λοιπόν να πίνεις άλλο ποτό το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένα μοχίτο, που πίνεται ευχάριστα ένα βράδυ του Αυγούστου στο beach bar, δεν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για κάποια παγωμένη νύχτα του Ιανουαρίου.

4. Πρέπει να συνοδεύεται από μια ιστορία. Ένα ποτό μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο ειδύλλιο ή μια καινούρια φιλία. Αρκεί να έχει την ιστορία του: μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν το αγαπημένο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή να είχε οδηγήσει τον Βαν Γκογκ στην τρέλα. Και αν δεν έχει ιστορία αλλά το διάλεξες γιατί απλά σου αρέσει η γεύση του, μπορείς πάντα να επινοήσεις μία.

5. Πρέπει να σου πηγαίνει. Προτού γελάσεις, σκέψου αυτό: Αν είσαι, για παράδειγμα, γυναίκα με ύψος 1,50 και 40 κιλά, πώς θα έδειχνες με ένα μισόκιλο ποτήρι μπίρας στο χέρι;

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Back To Top