Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με χάλια στομάχι.

Πώς θα καταλάβεις ότι το έχεις βρει; Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι τύπος «μοχίτο», «μπλάντι μέρι» ή «κόκκινο κρασί».

1. Πρέπει να μπορείς να πιείς πάνω από ένα. Το ποτό σου δεν πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να σε βγάζει off με ένα ποτήρι. Αυτό που θα διαλέξεις λοιπόν εξαρτάται από το φύλο, το σωματικό βάρος σου (δύο παράγοντες που επηρεάζουν πόσο μας «χτυπάει» το αλκοόλ) και φυσικά το πόσο… στενή σχέση έχεις αναπτύξει με το οινόπνευμα.

2. Πρέπει να μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι. Γι’ αυτό, ένα κοκτέιλ που απαιτεί δίπλωμα μπαρίστα δεν παίζει ως επιλογή (εκτός αν έχεις δίπλωμα μπαρίστα). Για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου και σε ένα σπιτικό πάρτι ή ακόμα και με λίγους καλούς φίλους ένα Σάββατο βράδυ, πρέπει να φτιάχνεται σχετικά απλά και να συνδυάζει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα, ακόμα και στην κάβα της γειτονιάς σου.

3. Πρέπει να ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες. Μπορείς λοιπόν να πίνεις άλλο ποτό το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένα μοχίτο, που πίνεται ευχάριστα ένα βράδυ του Αυγούστου στο beach bar, δεν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για κάποια παγωμένη νύχτα του Ιανουαρίου.

4. Πρέπει να συνοδεύεται από μια ιστορία. Ένα ποτό μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο ειδύλλιο ή μια καινούρια φιλία. Αρκεί να έχει την ιστορία του: μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν το αγαπημένο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή να είχε οδηγήσει τον Βαν Γκογκ στην τρέλα. Και αν δεν έχει ιστορία αλλά το διάλεξες γιατί απλά σου αρέσει η γεύση του, μπορείς πάντα να επινοήσεις μία.

5. Πρέπει να σου πηγαίνει. Προτού γελάσεις, σκέψου αυτό: Αν είσαι, για παράδειγμα, γυναίκα με ύψος 1,50 και 40 κιλά, πώς θα έδειχνες με ένα μισόκιλο ποτήρι μπίρας στο χέρι;

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
Back To Top