Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας

Θέλετε να ομορφύνετε τις νύχτες του τέλους του καλοκαιριού; Φτιάξτε καλοκαιρινά ζυμαρικά Brat. Εμπνευσμένο από τους τολμηρούς ρυθμούς του εμβληματικού άλμπουμ μπρατ του Charli XCX, αυτό το ποώδες, ζωηρό πράσινο ζυμαρικό αποτυπώνει την ουσία της καλοκαιρινής διασκέδασης με μια μόνο μπουκιά. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το φτιάξετε.

Η σάλτσα

Αυτή η λαμπερή πράσινη σάλτσα ζυμαρικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Το σπανάκι ανακατεύεται σε μπλέντερ με βασιλικό, τυρί κρέμα και παρμεζάνα για μια κρεμώδη, ποώδη σάλτσα που επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά. Αποφύγετε να αφήσετε το σπανάκι στο βραστό νερό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – αν είναι πολύ βρασμένο, θα γίνει πιο σκούρο και η σάλτσα των ζυμαρικών σας θα χάσει τη ζωντάνια της. Ενώ το παραδοσιακό ζεμάτισμα απαιτεί να σοκάρετε το μαγειρεμένο σπανάκι σε παγωμένο νερό, ανακαλύψαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, το να αφήνετε απλώς το σπανάκι κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει λειτουργεί εξίσου καλά.

Πώς να προσθέσετε τη σάλτσα

Οι περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά απαιτούν να ρίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γαλακτωματοποιηθούν και να γυαλίσουν. Ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα αυτής της σάλτσας χαλάει περαιτέρω το λαμπερό πράσινο χρώμα, προτείνω να ρίξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα μπολ μακριά από τη φωτιά. Εάν ανησυχείτε ότι τα ζυμαρικά είναι πολύ κρύα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Απλώς προσέξτε ότι το χρώμα των ζυμαρικών μπορεί να σκουρύνει.

Πώς να τα διατηρήσετε

Όπως με τα περισσότερα ζυμαρικά, αυτά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα φρέσκα. Αν σας περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συστατικά

Αλάτι

250 γρ. κοντά ζυμαρικά, όπως fusilli

2 φλ. σπανάκι (περίπου 60 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, κομμένο σε κύβους

30 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/2 γ.)

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 30 γρ.)

1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 6 με 8 λεπτά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας μια αράχνη ή μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε νερό για ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το νερό των ζυμαρικών να βράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει στην αφή. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από το σπανάκι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, 1/4 κ.γ. κρύο νερό και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, που να χύνεται.) Αλατίστε.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ με ζυμαρικά και ανακατεύετε να καλυφθεί. Συμπληρώστε με περισσότερη παρμεζάνα.

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
empty alt

Cupcakes γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top