Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις τα πιο τραγανά μήλα. Προσπάθησε δηλαδή να αποφύγεις τα πιο μαλακά, πιο λιπαρά, όπως αυτά που φαίνονται κόκκινα και νόστιμα, καθώς απλώς δεν γίνονται τραγανά με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι θα κόψεις τα μήλα σου όσο πιο λεπτά μπορείς σε στρογγυλές φέτες. Στο εμπόριο θα βρεις και ειδικά εργαλεία – παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείς για το look – αν τα κόψεις σε λεπτές φέτες ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμμετρικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό και crunchy!

Εάν έχεις φριτέζα αέρος, μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις! Θα αποφέρει εξαιρετικά τραγανά τσιπ και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αλλά και στο φούρνο το αποτέλεσμα είναι εξίσου λαχταριστό. Στο τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα τσιπς μήλου σου σε αεροστεγές δοχείο.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. κανέλα

apple2

EΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Με τη βοήθεια του μαντολίνου (ειδικό εργαλείο_ ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβεις τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα ταξί με μεταλλική σχάρα βάλε ένα φύλλο ψησίματος – ή λαδόκολλα. Τοποθέτησε τις φέτες μήλων στη σχάρα, χωρίζοντάς τες ώστε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ψήνεις για 2 έως 3 ώρες, γυρνώντας τα μήλα κι από την άλλη, έως ότου οι φέτες στεγνώσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκαμπτες. (Τα μήλα θα συνεχίσουν να τραγανίζονται καθώς κρυώνουν.)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθέτησε τα μήλα σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι φριτέζας (κάποια επικάλυψη είναι εντάξει).

Ψήνεις στους 170° για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 4 λεπτά.

Tip: Μπορείς να μη βάλεις καθόλου ζάχαρη, και μπορείς μαζί με την κανέλα να προσθέσεις κι άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρίφαλο σε σκόνη.

 

 

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top