Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις τα πιο τραγανά μήλα. Προσπάθησε δηλαδή να αποφύγεις τα πιο μαλακά, πιο λιπαρά, όπως αυτά που φαίνονται κόκκινα και νόστιμα, καθώς απλώς δεν γίνονται τραγανά με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι θα κόψεις τα μήλα σου όσο πιο λεπτά μπορείς σε στρογγυλές φέτες. Στο εμπόριο θα βρεις και ειδικά εργαλεία – παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείς για το look – αν τα κόψεις σε λεπτές φέτες ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμμετρικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό και crunchy!

Εάν έχεις φριτέζα αέρος, μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις! Θα αποφέρει εξαιρετικά τραγανά τσιπ και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αλλά και στο φούρνο το αποτέλεσμα είναι εξίσου λαχταριστό. Στο τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα τσιπς μήλου σου σε αεροστεγές δοχείο.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. κανέλα

apple2

EΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Με τη βοήθεια του μαντολίνου (ειδικό εργαλείο_ ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβεις τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα ταξί με μεταλλική σχάρα βάλε ένα φύλλο ψησίματος – ή λαδόκολλα. Τοποθέτησε τις φέτες μήλων στη σχάρα, χωρίζοντάς τες ώστε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ψήνεις για 2 έως 3 ώρες, γυρνώντας τα μήλα κι από την άλλη, έως ότου οι φέτες στεγνώσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκαμπτες. (Τα μήλα θα συνεχίσουν να τραγανίζονται καθώς κρυώνουν.)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθέτησε τα μήλα σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι φριτέζας (κάποια επικάλυψη είναι εντάξει).

Ψήνεις στους 170° για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 4 λεπτά.

Tip: Μπορείς να μη βάλεις καθόλου ζάχαρη, και μπορείς μαζί με την κανέλα να προσθέσεις κι άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρίφαλο σε σκόνη.

 

 

empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
Back To Top