Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool. Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake. Ευτυχώς, η δημιουργία ενός milkshake στο σπίτι είναι εξαιρετικά εύκολη. Αυτή η εύκολη συνταγή milkshake σου δίνει την τέλεια αναλογία γάλακτος προς παγωτό και είναι εντελώς προσαρμόσιμη στις επιλογές και στις γεύσεις που προτιμάς!

Μπορώ να το κάνω νωρίτερα;

Αν αναρωτιέσαι αν μπορείς να το ετοιμάσεις από πριν – δηλαδή πριν έρθουν οι επισκέψεις στο σπίτι ή αν μπορείς να το έχεις στο ψυγείο σου, η απάντηση είναι: «Παραδόξως, ναι!» Ανακάτεψε το milkshake και ρίξε το στο ποτήρι σου και, στη συνέχεια, βάλε το ξανά στην κατάψυξη. Απλώς άφησέ το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά πριν να πιεις ξανά! Είναι ένα φανταστικό κόλπο για πάρτι.

Τι μπορώ να βάλω μέσα;

Ω, η αγαπημένη μας ερώτηση! Τα μείγματα είναι άπειρα. Κι απάντηση ουσιαστικά είναι μία: ό,τι τραβάει η όρεξή σου! Μπορείς να προσθέσεις Oreos, φυστικοβούτυρο, brownies, μπισκότα, σιρόπι σοκολάτας ή φρούτα. Οτιδήποτε σου αρέσει! Επιπλέον, μπανάνες και τσιπ σοκολάτας ή καραμέλα, καρύδα κι όποια γεύση παγωτού αγαπάς. Αν ανήκεις στις τολμηρές ξάφνιασε τους ενήλικους της παρέας με ένα μεθυσμένο milkshake που έχει μέσα το αγαπημένο σου κρασί ή άλλο οινοπνευματώδες ποτό!

Μπορώ να φτιάξω ένα milkshake χωρίς μπλέντερ;

Ναι! Και είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις! Προσθέτεις το παγωτό και το γάλα σε μεγάλο μπολ και χρησιμοοποιείς μια λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψεις μέχρι να ενσωματωθεί το γάλα και στη συνέχεια το ρίχνεις σε ένα ποτήρι. Απλό δεν είναι!

Πώς μπορώ να το μετατρέψω σε βύνη;

Αν κι εσύ λατρεύεις τη βύνη, μπορείς να μετατρέψεις το milkshake σε βύνη προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας σκόνη βύνης στο παγωτό και το γάλα σου και να τα ανακατέψεις πολύ καλά!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

milkshake2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ MILKSHAKE

4 μπάλες (ή μεγάλες κουταλιές) παγωτό βανίλια

1/4 φλ. γάλα

Σαντιγί, για γαρνιτούρα

Τρούφα, για γαρνιτούρα

Κεράσι Maraschino, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύεις το παγωτό και το γάλα.

Ρίχνεις σε ένα ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, πασπαλίζεις με τρούφα και προσθέτεις το κεράσι.

H ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΚΔΟΧΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές παγωτό βανίλια

3/4 φλ. γάλα

1/4 φλ. σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ, συνδυάζεις παγωτό, γάλα και σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύεις έως ότου το μείγμα να γίνει λείο και να μοιάζει με αφρό. Το βάζεις σε 2 ψηλά ποτήρια.

Tip: Μπορείς να ρίξεις παχύρρευστο παγωμένο σιρόπι στο ποτήρι πριν ρίξεις το milkshake για μεγαλύτερο εντυπωσιακό εφέ αλλά και για πιο πλούσια γεύση.

Για πιο light milkskake μπορείς να βάλεις γάλα και smoothies ή φρούτα στο μπλέντερ.

Για πιο «ενοχική» απόλαυση προσθέτεις στο μείγμα ολόκληρη μπάλα παγωτού επιπλέον στο τέλος…και την αφήνεις να λιώνει αργά…

Στην υγειά σου!

empty alt

Υγιεινή η διατροφή των Ελλήνων

Άφθονα λαχανικά, φρούτα και κρέας, μέτρια προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια: αυτή είναι η βάση της διατροφής στην σύγχρονη Ελλάδα σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
Back To Top