Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Διάβασε λοιπόν τα «ναι» και τα «όχι» της συντήρησης οκτώ κοινών γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών.

Στο ψυγείο

Σιρόπι σφενδάμου. Αν μείνει εκτός ψυγείου, μπορεί να μουχλιάσει.

Μαγιονέζα. Οπωσδήποτε ψυγείο, και μάλιστα γρήγορα! Το αυγό, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αλλοιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Έλαια βασισμένα σε ξηρούς καρπούς. Προϊόντα όπως το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο, αν δεν είναι ραφιναρισμένα ταγγίζουν εκτός ψυγείου. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι επίσης διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκοι στην ψύξη!

Κέτσαπ. Εξαρτάται και από το είδος της κέτσαπ, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά το άνοιγμα, καλό είναι να τη διατηρείς στο ψυγείο και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Μουστάρδα (κάποια είδη της). Η ντιζόν και η σάλτσα horseradish (χρένο) πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Η «κλασική» μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι, αρκεί να μην περιέχει πρόσθετα συστατικά που είναι ευπαθή.

Εκτός ψυγείου

Σόγια σος. Ως προϊόν ζύμωσης, δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βαλσάμικο. Τα συνοδευτικά με βάση το ξίδι μπορούν να διατηρηθούν άνετα στον πάγκο ή στο ντουλάπι.

Μέλι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι κρυσταλλώνει και στερεοποιείται. Διατήρησέ το σε ντουλάπι, μακριά από πηγές φυσικού φωτισμού.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top