Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

0     

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

honey

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Διάβασε λοιπόν τα «ναι» και τα «όχι» της συντήρησης οκτώ κοινών γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών.

Στο ψυγείο

Σιρόπι σφενδάμου. Αν μείνει εκτός ψυγείου, μπορεί να μουχλιάσει.

Μαγιονέζα. Οπωσδήποτε ψυγείο, και μάλιστα γρήγορα! Το αυγό, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αλλοιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Έλαια βασισμένα σε ξηρούς καρπούς. Προϊόντα όπως το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο, αν δεν είναι ραφιναρισμένα ταγγίζουν εκτός ψυγείου. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι επίσης διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκοι στην ψύξη!

Κέτσαπ. Εξαρτάται και από το είδος της κέτσαπ, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά το άνοιγμα, καλό είναι να τη διατηρείς στο ψυγείο και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Μουστάρδα (κάποια είδη της). Η ντιζόν και η σάλτσα horseradish (χρένο) πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Η «κλασική» μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι, αρκεί να μην περιέχει πρόσθετα συστατικά που είναι ευπαθή.

Εκτός ψυγείου

Σόγια σος. Ως προϊόν ζύμωσης, δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βαλσάμικο. Τα συνοδευτικά με βάση το ξίδι μπορούν να διατηρηθούν άνετα στον πάγκο ή στο ντουλάπι.

Μέλι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι κρυσταλλώνει και στερεοποιείται. Διατήρησέ το σε ντουλάπι, μακριά από πηγές φυσικού φωτισμού.