Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Διάβασε λοιπόν τα «ναι» και τα «όχι» της συντήρησης οκτώ κοινών γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών.

Στο ψυγείο

Σιρόπι σφενδάμου. Αν μείνει εκτός ψυγείου, μπορεί να μουχλιάσει.

Μαγιονέζα. Οπωσδήποτε ψυγείο, και μάλιστα γρήγορα! Το αυγό, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αλλοιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Έλαια βασισμένα σε ξηρούς καρπούς. Προϊόντα όπως το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο, αν δεν είναι ραφιναρισμένα ταγγίζουν εκτός ψυγείου. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι επίσης διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκοι στην ψύξη!

Κέτσαπ. Εξαρτάται και από το είδος της κέτσαπ, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά το άνοιγμα, καλό είναι να τη διατηρείς στο ψυγείο και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Μουστάρδα (κάποια είδη της). Η ντιζόν και η σάλτσα horseradish (χρένο) πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Η «κλασική» μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι, αρκεί να μην περιέχει πρόσθετα συστατικά που είναι ευπαθή.

Εκτός ψυγείου

Σόγια σος. Ως προϊόν ζύμωσης, δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βαλσάμικο. Τα συνοδευτικά με βάση το ξίδι μπορούν να διατηρηθούν άνετα στον πάγκο ή στο ντουλάπι.

Μέλι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι κρυσταλλώνει και στερεοποιείται. Διατήρησέ το σε ντουλάπι, μακριά από πηγές φυσικού φωτισμού.

empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top