Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές. Πόσοι όμως τρώνε το σπασμένο τους αβγό και πόσοι το αφήνουν στην άκρη λέγοντας ότι θα το φάνε αργότερα – αλλά αυτό το αργότερα μερικές φορές αργεί υπερβολικά.

Τα πασχαλινά αβγά ωστόσο μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως υλικό και να μπουν σε σάντουιτς, τοστ, σαλάτες ακόμα στο ρολό. Τα σκληρά μαγειρεμένα (ή) αυγά είναι μια βολική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης. Και γίνονται τα συστατικά ενός ικανοποιητικού πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου ή σνακ όποτε το χρειάζεστε.

Το σφιχτό βρασμένο αβγό μπορεί να φαγωθεί μόνο του με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με όλα όσα μπορούν να μπουν σε ένα τοστ, μια τορτίγια ή ένα σάντουιτς. Οπότε στο επόμενο σνακ των παιδιών μην ξεχάσετε να το προσθέσετε μαζί με το τυρί, τα αλλαντικά, την ντομάτα.

eggs sa

Επειδή είναι ήδη μαγειρεμένο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να ψήσετε το τοστ ή το σάντουιτς μπορείτε να προσθέσετε το αβγό μετά το ψήσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην τοστιέρα μόνο τις φέτες ψωμί ή να φρυγανίσετε ελαφρώς το ψωμί σε μια φρυγανιέρα ή στο γκριλ και να αφήσετε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Τα περισσότερα υλικά των σάντουιτς είναι καλύτερο να τρώγονται στην ωμή εκδοχή τους, καθώς έτσι διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα από πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.

Δοκιμάστε σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμώδες τυρί και μαρούλι.

Φτιάξτε μια αβγογιαουρτοσαλάτα ως ντιπ. Με στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αβγό και καπνιστή πάπρικα.

Το κομμένο αβγό μπορεί να μπει από σαλάτα του καίσαρα έως μια εναλλακτική εκδοχή της πατατοσαλάτας – αλλά και να μπει σε όποια σαλάτα επιθυμείτε και να της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με ντοματίνια, κάππαρη, κρεμμυδάκι.

eggs sal

Επίσης μπορεί να γίνει ιδανικό υλικό γέμισης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών, μπαχαρικών, μυρωδικών και να γεμίσετε με αυτό ρολό φούρνου, λαχανικά, από πιπεριές, πατάτες έως μανιτάρια.

Παράλληλα, μπορούν τα ίδια να γίνουν γεμιστά και να γίνουν εξαιρετικός μεζές ή σνακ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές – όρεξη και φαντασία να έχετε.

Τέλος είναι ένα υλικό που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες και αφορμές όχι μόνο για νόστιμες λύσεις και γαστρονομικές συνταγές αλλά μπορεί να γίνει υλικό για κατασκευές και δημιουργίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και που… τρώγονται κιόλας!

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top