Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές. Πόσοι όμως τρώνε το σπασμένο τους αβγό και πόσοι το αφήνουν στην άκρη λέγοντας ότι θα το φάνε αργότερα – αλλά αυτό το αργότερα μερικές φορές αργεί υπερβολικά.

Τα πασχαλινά αβγά ωστόσο μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως υλικό και να μπουν σε σάντουιτς, τοστ, σαλάτες ακόμα στο ρολό. Τα σκληρά μαγειρεμένα (ή) αυγά είναι μια βολική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης. Και γίνονται τα συστατικά ενός ικανοποιητικού πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου ή σνακ όποτε το χρειάζεστε.

Το σφιχτό βρασμένο αβγό μπορεί να φαγωθεί μόνο του με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με όλα όσα μπορούν να μπουν σε ένα τοστ, μια τορτίγια ή ένα σάντουιτς. Οπότε στο επόμενο σνακ των παιδιών μην ξεχάσετε να το προσθέσετε μαζί με το τυρί, τα αλλαντικά, την ντομάτα.

eggs sa

Επειδή είναι ήδη μαγειρεμένο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να ψήσετε το τοστ ή το σάντουιτς μπορείτε να προσθέσετε το αβγό μετά το ψήσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην τοστιέρα μόνο τις φέτες ψωμί ή να φρυγανίσετε ελαφρώς το ψωμί σε μια φρυγανιέρα ή στο γκριλ και να αφήσετε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Τα περισσότερα υλικά των σάντουιτς είναι καλύτερο να τρώγονται στην ωμή εκδοχή τους, καθώς έτσι διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα από πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.

Δοκιμάστε σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμώδες τυρί και μαρούλι.

Φτιάξτε μια αβγογιαουρτοσαλάτα ως ντιπ. Με στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αβγό και καπνιστή πάπρικα.

Το κομμένο αβγό μπορεί να μπει από σαλάτα του καίσαρα έως μια εναλλακτική εκδοχή της πατατοσαλάτας – αλλά και να μπει σε όποια σαλάτα επιθυμείτε και να της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με ντοματίνια, κάππαρη, κρεμμυδάκι.

eggs sal

Επίσης μπορεί να γίνει ιδανικό υλικό γέμισης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών, μπαχαρικών, μυρωδικών και να γεμίσετε με αυτό ρολό φούρνου, λαχανικά, από πιπεριές, πατάτες έως μανιτάρια.

Παράλληλα, μπορούν τα ίδια να γίνουν γεμιστά και να γίνουν εξαιρετικός μεζές ή σνακ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές – όρεξη και φαντασία να έχετε.

Τέλος είναι ένα υλικό που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες και αφορμές όχι μόνο για νόστιμες λύσεις και γαστρονομικές συνταγές αλλά μπορεί να γίνει υλικό για κατασκευές και δημιουργίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και που… τρώγονται κιόλας!

empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

My blueberry nights margaritas

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top