Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές. Πόσοι όμως τρώνε το σπασμένο τους αβγό και πόσοι το αφήνουν στην άκρη λέγοντας ότι θα το φάνε αργότερα – αλλά αυτό το αργότερα μερικές φορές αργεί υπερβολικά.

Τα πασχαλινά αβγά ωστόσο μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως υλικό και να μπουν σε σάντουιτς, τοστ, σαλάτες ακόμα στο ρολό. Τα σκληρά μαγειρεμένα (ή) αυγά είναι μια βολική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης. Και γίνονται τα συστατικά ενός ικανοποιητικού πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου ή σνακ όποτε το χρειάζεστε.

Το σφιχτό βρασμένο αβγό μπορεί να φαγωθεί μόνο του με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με όλα όσα μπορούν να μπουν σε ένα τοστ, μια τορτίγια ή ένα σάντουιτς. Οπότε στο επόμενο σνακ των παιδιών μην ξεχάσετε να το προσθέσετε μαζί με το τυρί, τα αλλαντικά, την ντομάτα.

eggs sa

Επειδή είναι ήδη μαγειρεμένο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να ψήσετε το τοστ ή το σάντουιτς μπορείτε να προσθέσετε το αβγό μετά το ψήσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην τοστιέρα μόνο τις φέτες ψωμί ή να φρυγανίσετε ελαφρώς το ψωμί σε μια φρυγανιέρα ή στο γκριλ και να αφήσετε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Τα περισσότερα υλικά των σάντουιτς είναι καλύτερο να τρώγονται στην ωμή εκδοχή τους, καθώς έτσι διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα από πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.

Δοκιμάστε σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμώδες τυρί και μαρούλι.

Φτιάξτε μια αβγογιαουρτοσαλάτα ως ντιπ. Με στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αβγό και καπνιστή πάπρικα.

Το κομμένο αβγό μπορεί να μπει από σαλάτα του καίσαρα έως μια εναλλακτική εκδοχή της πατατοσαλάτας – αλλά και να μπει σε όποια σαλάτα επιθυμείτε και να της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με ντοματίνια, κάππαρη, κρεμμυδάκι.

eggs sal

Επίσης μπορεί να γίνει ιδανικό υλικό γέμισης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών, μπαχαρικών, μυρωδικών και να γεμίσετε με αυτό ρολό φούρνου, λαχανικά, από πιπεριές, πατάτες έως μανιτάρια.

Παράλληλα, μπορούν τα ίδια να γίνουν γεμιστά και να γίνουν εξαιρετικός μεζές ή σνακ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές – όρεξη και φαντασία να έχετε.

Τέλος είναι ένα υλικό που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες και αφορμές όχι μόνο για νόστιμες λύσεις και γαστρονομικές συνταγές αλλά μπορεί να γίνει υλικό για κατασκευές και δημιουργίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και που… τρώγονται κιόλας!

empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top