Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές. Πόσοι όμως τρώνε το σπασμένο τους αβγό και πόσοι το αφήνουν στην άκρη λέγοντας ότι θα το φάνε αργότερα – αλλά αυτό το αργότερα μερικές φορές αργεί υπερβολικά.

Τα πασχαλινά αβγά ωστόσο μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως υλικό και να μπουν σε σάντουιτς, τοστ, σαλάτες ακόμα στο ρολό. Τα σκληρά μαγειρεμένα (ή) αυγά είναι μια βολική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης. Και γίνονται τα συστατικά ενός ικανοποιητικού πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου ή σνακ όποτε το χρειάζεστε.

Το σφιχτό βρασμένο αβγό μπορεί να φαγωθεί μόνο του με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με όλα όσα μπορούν να μπουν σε ένα τοστ, μια τορτίγια ή ένα σάντουιτς. Οπότε στο επόμενο σνακ των παιδιών μην ξεχάσετε να το προσθέσετε μαζί με το τυρί, τα αλλαντικά, την ντομάτα.

eggs sa

Επειδή είναι ήδη μαγειρεμένο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να ψήσετε το τοστ ή το σάντουιτς μπορείτε να προσθέσετε το αβγό μετά το ψήσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην τοστιέρα μόνο τις φέτες ψωμί ή να φρυγανίσετε ελαφρώς το ψωμί σε μια φρυγανιέρα ή στο γκριλ και να αφήσετε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Τα περισσότερα υλικά των σάντουιτς είναι καλύτερο να τρώγονται στην ωμή εκδοχή τους, καθώς έτσι διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα από πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.

Δοκιμάστε σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμώδες τυρί και μαρούλι.

Φτιάξτε μια αβγογιαουρτοσαλάτα ως ντιπ. Με στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αβγό και καπνιστή πάπρικα.

Το κομμένο αβγό μπορεί να μπει από σαλάτα του καίσαρα έως μια εναλλακτική εκδοχή της πατατοσαλάτας – αλλά και να μπει σε όποια σαλάτα επιθυμείτε και να της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με ντοματίνια, κάππαρη, κρεμμυδάκι.

eggs sal

Επίσης μπορεί να γίνει ιδανικό υλικό γέμισης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών, μπαχαρικών, μυρωδικών και να γεμίσετε με αυτό ρολό φούρνου, λαχανικά, από πιπεριές, πατάτες έως μανιτάρια.

Παράλληλα, μπορούν τα ίδια να γίνουν γεμιστά και να γίνουν εξαιρετικός μεζές ή σνακ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές – όρεξη και φαντασία να έχετε.

Τέλος είναι ένα υλικό που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες και αφορμές όχι μόνο για νόστιμες λύσεις και γαστρονομικές συνταγές αλλά μπορεί να γίνει υλικό για κατασκευές και δημιουργίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και που… τρώγονται κιόλας!

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
Back To Top