Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

ΥΛΙΚΑ

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

6 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή μαϊντανό)

Ζύμη για ψωμί ή πίτσα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας αφυδατωμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

1/2 κιλό μπέικον, μαγειρεμένο

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ

monkey breada

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Λιπαίνεις μια φόρμα κέικ (ή όποιο άλλο είδος ταψιού θες) με σπρέι μαγειρέματος ή λάδι ή βούτυρο. Φτιάχνεις μια ομελέτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, προσθέτεις τα αυγά. Μείωσε τη θερμότητα σε μεσαίο-χαμηλό κι ανακάτεψε τα αυγά με σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αυγά είναι σχεδόν μαγειρεμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο!), πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε το σχοινόπρασο και αφαίρεσε από τη φωτιά.

Με ζύμη (είτε έτοιμη κατεψυγμένη είτε δική σου) ψωμιού ή πίτσας φτιάξε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Λιώσε το υπόλοιπο (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα ζύμης στο λιωμένο βούτυρο. Άφησε στην άκρη. Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, πρόσθεσε σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, θαλασσινό αλάτι και πιπέρι. Σφράγισε και ανακίνησε για να αναμίξεις τα συστατικά. Βάλε τις μπάλες ζύμης στη σακούλα και ανακίνησε μέχρι να επικαλυφθούν με τα καρυκεύματα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις μπάλες, την ομελέτα, το τσένταρ και το μαγειρεμένο μπέικον. Ανακάτεψε απαλά για να τα συνδυάσεις όλα και στη συνέχεια ρίξε ολόκληρο το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα κέικ. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το κέντρο της ζύμης να είναι ψημένο, 28 έως 30 λεπτά.

Άφησε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλεις σε μια πιατέλα. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top