Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα. Παρόλο που τα καθαρά λευκά κρασιά είναι ιδανικά για να σε ξεδιψάσουν από τη ζέστη του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρώς παγωμένα, πιο ελαφρά κόκκινα.

Προτίμησε τα λευκά κρασιά, τα οποία είναι φρουτώδη, διατηρημένα με απλή ψύξη και συνήθως με χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ από τα κόκκινα. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Albarino, Muscadet και Picpoul de Pinet (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα) είναι μερικές από τις ποικιλίες λευκού σταφυλιού που μπορεί κανείς να επιλέξει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αυτά τα ελαφριά, τραγανά, φρουτώδη κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή κουζίνα, με πιάτα που δίνουν έμφαση στο ψάρι, τα λαχανικά και το ψητό κρέας.

Αν και το ροζέ είναι μια ευχάριστη επιλογή για όλο το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Απόλαυσε ένα υπέροχο ποτήρι δροσερό, σπιρτώδες, απαλό ροζ Provence Rosé ή ένα Μοσχάτο Τυρνάβου στον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο και αφέσου στα αρώματα και την υφή του.

wine1

Αν και συνήθως συνδυάζουμε τα κόκκινα κρασιά με το χειμώνα, τους πιο ζεστούς μήνες μπορούμε να αναζητήσουμε ερυθρά που έχουν υψηλή οξύτητα, χαμηλότερα σε τανίνη και επίσης χαμηλότερα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα αρκετά δροσιστικά σε υπαίθρια πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Τα Beaujolais, Grenache και Pinot Noir Syrah, Αγιωργίτικο είναι κρασιά που ξεχωρίζουν. Απλά βάλε τα στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να διατηρήσεις τις αποχρώσεις της γεύσης του! 10 λεπτά είναι αρκετά. Μια άλλη ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Frappato από τη Σικελία, το οποίο αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ψάρι.

Αν προτιμάς τις φυσαλίδες, να ξέρεις ότι τα sparkling αγαπάνε την ψύξη, οπότε μη φοβηθείς να το παγώσεις καλά. Ένα καλό σαμπανιζέ θα σε ανταμείψει με μικροσκοπικές φυσαλίδες στο πάνω μέρος του ποτηριού, υπέροχη αφρώδη και παγωμένη γεύση φρούτων.

 

Στην υγειά σου λοιπόν!

 

 

empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις
Back To Top