Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα. Παρόλο που τα καθαρά λευκά κρασιά είναι ιδανικά για να σε ξεδιψάσουν από τη ζέστη του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρώς παγωμένα, πιο ελαφρά κόκκινα.

Προτίμησε τα λευκά κρασιά, τα οποία είναι φρουτώδη, διατηρημένα με απλή ψύξη και συνήθως με χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ από τα κόκκινα. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Albarino, Muscadet και Picpoul de Pinet (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα) είναι μερικές από τις ποικιλίες λευκού σταφυλιού που μπορεί κανείς να επιλέξει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αυτά τα ελαφριά, τραγανά, φρουτώδη κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή κουζίνα, με πιάτα που δίνουν έμφαση στο ψάρι, τα λαχανικά και το ψητό κρέας.

Αν και το ροζέ είναι μια ευχάριστη επιλογή για όλο το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Απόλαυσε ένα υπέροχο ποτήρι δροσερό, σπιρτώδες, απαλό ροζ Provence Rosé ή ένα Μοσχάτο Τυρνάβου στον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο και αφέσου στα αρώματα και την υφή του.

wine1

Αν και συνήθως συνδυάζουμε τα κόκκινα κρασιά με το χειμώνα, τους πιο ζεστούς μήνες μπορούμε να αναζητήσουμε ερυθρά που έχουν υψηλή οξύτητα, χαμηλότερα σε τανίνη και επίσης χαμηλότερα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα αρκετά δροσιστικά σε υπαίθρια πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Τα Beaujolais, Grenache και Pinot Noir Syrah, Αγιωργίτικο είναι κρασιά που ξεχωρίζουν. Απλά βάλε τα στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να διατηρήσεις τις αποχρώσεις της γεύσης του! 10 λεπτά είναι αρκετά. Μια άλλη ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Frappato από τη Σικελία, το οποίο αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ψάρι.

Αν προτιμάς τις φυσαλίδες, να ξέρεις ότι τα sparkling αγαπάνε την ψύξη, οπότε μη φοβηθείς να το παγώσεις καλά. Ένα καλό σαμπανιζέ θα σε ανταμείψει με μικροσκοπικές φυσαλίδες στο πάνω μέρος του ποτηριού, υπέροχη αφρώδη και παγωμένη γεύση φρούτων.

 

Στην υγειά σου λοιπόν!

 

 

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top