Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα. Παρόλο που τα καθαρά λευκά κρασιά είναι ιδανικά για να σε ξεδιψάσουν από τη ζέστη του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρώς παγωμένα, πιο ελαφρά κόκκινα.

Προτίμησε τα λευκά κρασιά, τα οποία είναι φρουτώδη, διατηρημένα με απλή ψύξη και συνήθως με χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ από τα κόκκινα. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Albarino, Muscadet και Picpoul de Pinet (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα) είναι μερικές από τις ποικιλίες λευκού σταφυλιού που μπορεί κανείς να επιλέξει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αυτά τα ελαφριά, τραγανά, φρουτώδη κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή κουζίνα, με πιάτα που δίνουν έμφαση στο ψάρι, τα λαχανικά και το ψητό κρέας.

Αν και το ροζέ είναι μια ευχάριστη επιλογή για όλο το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Απόλαυσε ένα υπέροχο ποτήρι δροσερό, σπιρτώδες, απαλό ροζ Provence Rosé ή ένα Μοσχάτο Τυρνάβου στον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο και αφέσου στα αρώματα και την υφή του.

wine1

Αν και συνήθως συνδυάζουμε τα κόκκινα κρασιά με το χειμώνα, τους πιο ζεστούς μήνες μπορούμε να αναζητήσουμε ερυθρά που έχουν υψηλή οξύτητα, χαμηλότερα σε τανίνη και επίσης χαμηλότερα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα αρκετά δροσιστικά σε υπαίθρια πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Τα Beaujolais, Grenache και Pinot Noir Syrah, Αγιωργίτικο είναι κρασιά που ξεχωρίζουν. Απλά βάλε τα στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να διατηρήσεις τις αποχρώσεις της γεύσης του! 10 λεπτά είναι αρκετά. Μια άλλη ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Frappato από τη Σικελία, το οποίο αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ψάρι.

Αν προτιμάς τις φυσαλίδες, να ξέρεις ότι τα sparkling αγαπάνε την ψύξη, οπότε μη φοβηθείς να το παγώσεις καλά. Ένα καλό σαμπανιζέ θα σε ανταμείψει με μικροσκοπικές φυσαλίδες στο πάνω μέρος του ποτηριού, υπέροχη αφρώδη και παγωμένη γεύση φρούτων.

 

Στην υγειά σου λοιπόν!

 

 

empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top