Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει. Φτιάχνεις λίγο απλό σιρόπι με blueberries; Κι απογειώνεις την κλασική συνταγή του πιο λαχταριστού κοκτέιλ – ενώ το σιρόπι που περισσέψει μπορείς να το παγώσεις σε παγουψέλες στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση αλλά και να το βάλεις σε παγωτό, γιαούρτι ή ως συνοδευτικό σε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ένα τέταρτο φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό

Μισό φλιτζάνι blueberries

Ξύσμα από μισό λάιμ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες

240 ml τεκίλα

120 ml triple sec

1 φλιτζάνι λεμονάδα

Πάγος

lemonadaa

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα blueberries και το ξύσμα ασβέστη και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε το μείγμα έως ότου μαλακώσουν τα blueberries, περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Υγράνετε τα χείλη από κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμονιού και, στη συνέχεια, βυθίστε και περάστε γύρω γύρω τα χείλη στο μείγμα αλατιού ζάχαρης.

Χωρίστε την τεκίλα, το triple sec και τη λεμονάδα σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι από τα blueberries.

Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού για σερβίρισμα.

empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top