Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από τα επιθέματα μέχρι τη λεμονάδα, τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα εσπεριδοειδή. Αλλά η λήψη του χυμού του που χρειάζεστε από τα λεμόνια μπορεί να είναι ένα επίπονο έργο. Ακόμη και η εξαγωγή μισού φλιτζανιού χυμού μπορεί να απαιτεί να στύψετε λίγα λεμόνια.

how-to-juice-a-lemon-without-a-juicer-750x500

Τι πρέπει να κάνετε αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι, το χρησιμοποιείτε αρκετά αλλά δεν θέλετε να βάζετε και όλη σας τη δύναμη; Βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων! Η θέρμανση του λεμονιού για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει το εσωτερικό του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε την καλύτερη καλοσύνη από τα φρούτα όπως μπορείτε, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε το λεμόνι να κρυώσει για ένα λεπτό πριν ξεκινήσετε τον τεμαχισμό.

Εάν είστε περίεργοι αν αυτό το κόλπο δουλεύει και σε πορτοκάλια, ναι όντως το κάνει! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανοίξτε το πορτοκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η γρήγορη λύση-τρικ  θα σας αφήσει να απολαύσετε κάθε τελευταία σταγόνα. Στην υγειά σας!

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Back To Top