Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από τα επιθέματα μέχρι τη λεμονάδα, τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα εσπεριδοειδή. Αλλά η λήψη του χυμού του που χρειάζεστε από τα λεμόνια μπορεί να είναι ένα επίπονο έργο. Ακόμη και η εξαγωγή μισού φλιτζανιού χυμού μπορεί να απαιτεί να στύψετε λίγα λεμόνια.

how-to-juice-a-lemon-without-a-juicer-750x500

Τι πρέπει να κάνετε αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι, το χρησιμοποιείτε αρκετά αλλά δεν θέλετε να βάζετε και όλη σας τη δύναμη; Βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων! Η θέρμανση του λεμονιού για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει το εσωτερικό του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε την καλύτερη καλοσύνη από τα φρούτα όπως μπορείτε, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε το λεμόνι να κρυώσει για ένα λεπτό πριν ξεκινήσετε τον τεμαχισμό.

Εάν είστε περίεργοι αν αυτό το κόλπο δουλεύει και σε πορτοκάλια, ναι όντως το κάνει! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανοίξτε το πορτοκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η γρήγορη λύση-τρικ  θα σας αφήσει να απολαύσετε κάθε τελευταία σταγόνα. Στην υγειά σας!

empty alt

Η κανέλλα υπόσχεται μνήμη ελέφαντα

Στην κανέλα βρίσκεται το μυστικό της γερής μνήμης. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων και που υπόσχεται να να βοηθήσει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθήματά τους να βελτιώσουν τις σχολικές.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
Back To Top