Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από τα επιθέματα μέχρι τη λεμονάδα, τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα εσπεριδοειδή. Αλλά η λήψη του χυμού του που χρειάζεστε από τα λεμόνια μπορεί να είναι ένα επίπονο έργο. Ακόμη και η εξαγωγή μισού φλιτζανιού χυμού μπορεί να απαιτεί να στύψετε λίγα λεμόνια.

how-to-juice-a-lemon-without-a-juicer-750x500

Τι πρέπει να κάνετε αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι, το χρησιμοποιείτε αρκετά αλλά δεν θέλετε να βάζετε και όλη σας τη δύναμη; Βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων! Η θέρμανση του λεμονιού για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει το εσωτερικό του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε την καλύτερη καλοσύνη από τα φρούτα όπως μπορείτε, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε το λεμόνι να κρυώσει για ένα λεπτό πριν ξεκινήσετε τον τεμαχισμό.

Εάν είστε περίεργοι αν αυτό το κόλπο δουλεύει και σε πορτοκάλια, ναι όντως το κάνει! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανοίξτε το πορτοκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η γρήγορη λύση-τρικ  θα σας αφήσει να απολαύσετε κάθε τελευταία σταγόνα. Στην υγειά σας!

empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
Back To Top