Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

0     

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

honey_jar
Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου). Δεν τις φτάνεις με το κουτάλι, αλλά λυπάσαι και να τις πετάξεις. Τι κάνεις, λοιπόν;

Μην πετάξεις τη γυάλα, ούτε να προσπαθήσεις αμέσως να την πλύνεις. Ρίξε μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, κλείσε το καπάκι, ταρακούνησέ την καλά και χρησιμοποίησε το μείγμα ως βάση για να φτιάξεις ένα ντρέσινγκ σαλάτας.

Με αυτό τον τρόπο, το ελαιόλαδο θα βοηθήσει τα πεισματάρικα απομεινάρια της σάλτσας ή του μελιού να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα και τα τοιχώματα της γυάλας και να ενωθούν μαζί του.

Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις, στη συνέχεια; Οι επιλογές είναι άπειρες: Αν, για παράδειγμα, ο αρχικός συνδυασμός είναι ελαιόλαδο-μέλι, μπορείς να ρίξεις μουστάρδα και να χρησιμοποιήσεις το μείγμα σε μια σαλάτα λάχανου ή μαρουλιού. Αν είναι ελαιόλαδο-μουστάρδα, πρόσθεσε λίγη μαγιονέζα και ρίξε το μείγμα σε μια κρύα πατατοσαλάτα. Έτσι, και δεν πετάς τίποτα και δημιουργείς ένα νόστιμο πιάτο στο άψε σβήσε.