Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα. Η Αμερικανίδα σεφ Ashley Christensen αποκαλύπτει τους δικούς της αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος της αγκινάρας.

Στην αλυσίδα των εστιατορίων που διατηρεί στις ΗΠΑ, η Christensen βάζει στο ψυγείο καρδιές αγκινάρας για λίγη ώρα ώστε να είναι ευκολότερο το κόψιμό τους. Στη συνέχεια τις κόβει σε πολύ λεπτές φετούλες, σαν τσιπς, τις τηγανίζει σαν τις τηγανιτές πατάτες και τις σερβίρει ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το καρπάτσιο με αρνάκι, μαζί με ελιές, κόκκινες ψητές πιπεριές και γιαούρτι.

Μια άλλη πρόταση της Christensen με αγκινάρες; Να τις απολαμβάνει ψητές, στη γαλλική εκδοχή ενός πιάτου barigoule, γαρνιρισμένες με φρέσκα βότανα και, κάποιες φορές, συνοδευόμενες από ψάρι.

Το tip της Christensen για να διευκολύνουμε την προετοιμασία τους; Να τις ζεματίσουμε προτού τις καθαρίσουμε, ώστε να μαλακώσουν λίγο για να αφαιρέσουμε εύκολα τα πέταλα και το εξωτερικό μέρος του στελέχους τους με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια, η πιο εύκολη λύση είναι να τις κόψουμε στη μέση (ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους) και να τις ψήσουμε.

Περισσότερες ιδέες και συμβουλές για το μαγείρεμα της αγκινάρας θα βρεις εδώ.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Back To Top