Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Αρκεί να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες:

1. Κατάψυξέ το σωστά. Προτού το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ τις σε ξεχωριστά σακουλάκια, ώστε κάθε φορά να αποψύχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Βάλε στην κατάψυξη ένα μεγάλο, ενιαίο κομμάτι ψωμί μόνο αν σκοπεύεις, μετά την απόψυξή του, να το καταναλώσεις μέσα σε μία με δύο μέρες ή να το χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή π.χ. για κιμά.

2. Μην το αφήσεις να ξεπαγώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θερμοκρασία δωματίου – ζέστανέ το. Η θερμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια αμύλου και νερού να διασπάσουν τους κρυστάλλους, ώστε να έχεις ξανά ένα μαλακό, έτοιμο προς κατανάλωση ψωμί. Και ένα επιπλέον μπόνους: θα εξοικονομήσεις χρόνο.

3. Αν ξεπαγώσεις μεμονωμένες φέτες… βάλε τις σε φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 15-25’’ ή στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 5’. Εναλλακτικά, αν θέλεις να τις φρυγανίσεις, χρησιμοποίησε μια τοστιέρα, προσθέτοντας 1-2’ στο συνήθη χρόνο ψησίματος.

4. Αν ξεπαγώσεις μία ολόκληρη φραντζόλα… μπορείς να την αποψύξεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30’.

empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top