Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι

Τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Μα φυσικά 8 στρώσεις brownies και τυρί κρέμας. Αυτό είναι το πιο επικό σοκολατένιο επιδόρπιο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στην ετοιμασία του. Μπορείς να το συνδυάσεις με κανονικά λαζάνια για κυρίως και να το κρατήσεις για το τέλος ως τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος ή ενός βραδινού με θέμα τα κλασικά λαζάνια.

 

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

Σπρέι μαγειρικής

2 κουτιά μίξης brownies, συν συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

lasagnac

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 κουτ. ξύσματα σοκολάτας

lasagna

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και ετοιμάζεις ένα ταψί 9 «-x-13» με χαρτί ψησίματος που έχεις περάσει με σπρέι μαγειρικής. Προετοιμάζεις τα μείγματα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάλε και τα δύο μείγματα στο έτοιμο ταψί. Ψήνεις μέχρι να βγάλεις μια οδοντογλυφίδα καθαρή στη μέση, 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Κάνε τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπάς το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτεις βανίλια και αλάτι και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Κάνε την ganache σάλτσα: Τοποθετείς τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεσαίο, αδιάβροχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και βράζεις. Ρίχνεις κρέμα πάνω από τσιπ σοκολάτας και την αφήνεις να καθίσει 5 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Αφαιρείς το brownie από το ταψί και κόψε στο μισό πλάτος και στη συνέχεια κόψε κάθε κομμάτι στο μισό οριζόντια, για να φτιάξεις συνολικά 4 λεπτά στρώματα. Τοποθετείς ένα κομμάτι brownie σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ganache στην κορυφή. Προσθέτεις περίπου 1/3 γέμιση τυριού κρέμας και στη συνέχεια συμπληρώνεις με άλλο ένα στρώμα brownie. Επαναλαμβάνεις τα στρώματα, ολοκληρώνοντας το τελικό στρώμα του brownie με ganache, διατηρώντας λίγη για σερβίρισμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και συμπληρώνεις με επιπλέον ganache πριν το σερβίρισμα.

 

 

empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top