Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

0     

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Fresh Apple Juice with fruits
Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούμε να δοκιμάσουμε το κόλπο που προτείνουν δύο βραβευμένοι με αστέρια Μισελέν σεφ από το Σαν Φρανσίσκο, οι Stuart Brioza και Nicole Krasinski (οι οποίοι με τη σειρά τους το διδάχθηκαν από το ζαχαροπλάστη Mikiko Yui). Αν και παραμένει χρονοβόρο, είναι εκπληκτικά εύκολο και δεν απαιτεί καθόλου, ειδικό ή μη, εξοπλισμό:

Βάζουμε τα μήλα στην κατάψυξη για 8 ώρες, μετά τα αφήνουμε να αποψυχθούν για περίπου 3 ώρες και, τέλος, τα πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουμε το χυμό τους. Με τη διαδικασία της κατάψυξης/απόψυξης τα φρούτα γίνονται τόσο μαλακά, που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία για να τα ζουλήξουμε.

«Το υγρό που προκύπτει έχει μια έντονη, συμπυκνωμένη γεύση, με ενισχυμένη γλυκύτητα», σχολιάζουν οι σεφ. «Επιπλέον δεν οξειδώνεται, όπως συμβαίνει με το φρεσκοστυμμένο χυμό, και παίρνει μια ωραία ροζ απόχρωση».