Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση. Αν συνηθίζουμε λοιπόν να το σουρώνουμε προτού το ξαναχρησιμοποιήσουμε, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα στερεά υπολείμματα τροφής, σύμφωνα με το περιοδικό Cook’s Illustrated. Δεν είναι άλλος από το να επιστρατεύσουμε κορν φλάουρ.

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιημένου λαδιού ανακατεύουμε ¼ φλιτζ. νερό και 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα σε ζεστό ή κρύο λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να το αφήσουμε να σιγοβράσει), ανακατεύοντας διαρκώς με μια πυρίμαχη σπάτουλα, μέχρι το κορν φλάουρ να αρχίσει να στερεοποιείται, δηλαδή περίπου για 10-12 λεπτά.

Απομακρύνουμε το λάδι από τη φωτιά και το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι (ή αφαιρούμε τις ακαθαρσίες με τρυπητή κουτάλα). Δεν πειράζει αν μας φαίνεται θολό: θα καθαρίσει μόλις ζεσταθεί ξανά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι τηγανίσματος μέχρι 3 φορές, διατηρώντας το στο ενδιάμεσο στο ψυγείο.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Back To Top