Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

0     

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

oil_frying

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση. Αν συνηθίζουμε λοιπόν να το σουρώνουμε προτού το ξαναχρησιμοποιήσουμε, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα στερεά υπολείμματα τροφής, σύμφωνα με το περιοδικό Cook’s Illustrated. Δεν είναι άλλος από το να επιστρατεύσουμε κορν φλάουρ.

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιημένου λαδιού ανακατεύουμε ¼ φλιτζ. νερό και 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα σε ζεστό ή κρύο λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να το αφήσουμε να σιγοβράσει), ανακατεύοντας διαρκώς με μια πυρίμαχη σπάτουλα, μέχρι το κορν φλάουρ να αρχίσει να στερεοποιείται, δηλαδή περίπου για 10-12 λεπτά.

Απομακρύνουμε το λάδι από τη φωτιά και το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι (ή αφαιρούμε τις ακαθαρσίες με τρυπητή κουτάλα). Δεν πειράζει αν μας φαίνεται θολό: θα καθαρίσει μόλις ζεσταθεί ξανά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι τηγανίσματος μέχρι 3 φορές, διατηρώντας το στο ενδιάμεσο στο ψυγείο.