Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

0     

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Garlic on wooden background

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.

1. Κράτησέ το σε δροσερό, ξηρό μέρος. Το καλύτερο είναι να το διατηρήσεις στο ψυγείο, αποθηκευμένο σε ένα σακουλάκι ασφαλείας για να μη μεταφέρει τη μυρωδιά του και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

2. Μην το εκθέτεις άμεσα στο φως. Ο ήλιος και η ζέστη επιταχύνουν την αλλοίωσή του και την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών. Αν λοιπόν διατηρείς τα σκόρδα σου εκτός ψυγείου, π.χ. σε ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή σε πλεξούδες κρεμασμένες στον τοίχο, τοποθέτησέ τα μακριά από το παράθυρο.

3. Τοποθέτησε τις σκελίδες σε ειδικό δοχείο. Οι καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου καλό είναι να διατηρούνται σε δοχείο με ανοίγματα που επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα, κατά προτίμηση σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης σκόρδου.

4. Φύτεψε τις σκελίδες που έχουν βγάλει φύτρες. Μην τις πετάξεις, αλλά φύτεψέ τις σε μια μεγάλη γλάστρα στη βεράντα ή την αυλή σου, πλάι στα μυρωδικά σου. Έτσι, σύντομα θα έχεις σκόρδα δικής σου παραγωγής.

5. Φτιάξε πάστα σκόρδου. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα έχεις ανά πάσα στιγμή σπιτική πάστα σκόρδου στην κουζίνα σου, για σούπες, μαγειρευτά, σάλτσες ζυμαρικών κ.λπ.