Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.

1. Κράτησέ το σε δροσερό, ξηρό μέρος. Το καλύτερο είναι να το διατηρήσεις στο ψυγείο, αποθηκευμένο σε ένα σακουλάκι ασφαλείας για να μη μεταφέρει τη μυρωδιά του και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

2. Μην το εκθέτεις άμεσα στο φως. Ο ήλιος και η ζέστη επιταχύνουν την αλλοίωσή του και την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών. Αν λοιπόν διατηρείς τα σκόρδα σου εκτός ψυγείου, π.χ. σε ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή σε πλεξούδες κρεμασμένες στον τοίχο, τοποθέτησέ τα μακριά από το παράθυρο.

3. Τοποθέτησε τις σκελίδες σε ειδικό δοχείο. Οι καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου καλό είναι να διατηρούνται σε δοχείο με ανοίγματα που επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα, κατά προτίμηση σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης σκόρδου.

4. Φύτεψε τις σκελίδες που έχουν βγάλει φύτρες. Μην τις πετάξεις, αλλά φύτεψέ τις σε μια μεγάλη γλάστρα στη βεράντα ή την αυλή σου, πλάι στα μυρωδικά σου. Έτσι, σύντομα θα έχεις σκόρδα δικής σου παραγωγής.

5. Φτιάξε πάστα σκόρδου. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα έχεις ανά πάσα στιγμή σπιτική πάστα σκόρδου στην κουζίνα σου, για σούπες, μαγειρευτά, σάλτσες ζυμαρικών κ.λπ.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
Back To Top