Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Συστατικά

225 γρ. μικρά κλωνάρια σπαραγγιού, τα άκρα κομμένα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

5 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/16 κουταλάκι του γλυκού chipotle σκόνη τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 (20 εκ) τορτίγια ολικής αλέσεως, ψημένη και κομμένη σε φέτες

Απόδοση υλικών:

2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 της συνολικής συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στο ταψί. Καρυκεύετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλείφετε με λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ανακινώντας το ταψί περιστασιακά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τυρί.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε στο μείγμα με τα ασπράδια αυγού. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξουν οι άκρες της ομελέτας και να ροδίσουν ελαφρά. Ανασηκώστε την ομελέτα στις άκρες για να αφήσετε το άψητο μείγμα να χυθεί στον πάτο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν τα ασπράδια. Κόψτε την ομελέτα στη μέση και απλώστε τη μισή σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με τα μισά σπαράγγια. Χωρίστε τις σφήνες τορτίγιας σε δύο πιάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 152 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 15 g, Λιπαρά: 4 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 449 mg, Φυτικές ίνες: 2 g

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Λαχταριστή κι εύκολη ροδακινόπιτα χωρίς ψήσιμο

Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα
Back To Top