Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

0     

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

DlNHdMvW0AYrqBq

Μήλα

Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.

Λάχανο

Αυτό το λαχανικό μπορεί να γίνει στον ατμό, σοτέ  ή τηγανισμένο, καθώς και ψημένο, γεμισμένο και ψημένο, ή τεμαχισμένο και απολαυστικό σε αλάτα. Φυλάσσετε ολόκληρο σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για δύο μήνες. Μετά το κόψιμο, το λάχανο πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Εσπεριδοειδή

Λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή προσθέτουν φωτεινότητα στα γεύματα και τα ποτά και μπορούν να διαρκέσουν για δύο μήνες. Αποθηκεύστε ολόκληρα τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο. Και θυμηθείτε ότι υπάρχει ένας τόνος γεύσης στο φλοιό, έτσι ξύσμα ή φλούδα εσπεριδοειδών πριν από το χυμό ή το φαγητό και τη χρήση σε vinaigrettes, μαρινάδες, μπισκότα, τηγανίτες και πολλά άλλα – μπορείτε ακόμη και να παγώσει το ξύσμα για μέχρι τρεις μήνες.

Κρεμμύδια

Τα κίτρινα, λευκά και κόκκινα κρεμμύδια μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες και ακόμη και μήνες, αν αποθηκευτούν αδιαφανή σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με αερισμό. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν μαλακά ή αποχρωματισμένα, έχουν ξεπεράσει το όριο φρεσκάδας τους. Αν και βρίσκονται στην οικογένεια των κρεμμυδιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σχοινόπρασο έχουν σημαντικά μικρότερη διάρκεια ζωής.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο έχει εντυπωσιακή αντοχή, εάν φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με εξαερισμό. Οι σκελίδες μπορούν να διαρκέσουν ένα μήνα ή δύο, ενώ ολόκληροι οι βολβοί μπορούν να κρατηθούν για έξι μήνες.

fruit_vege_010416_twa-750x500

Πατάτες & γλυκοπατάτες

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες θα κρατήσουν για εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά σε ένα δροσερό, σκοτεινό, ξηρό και αεριζόμενο χώρο, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο – περίπου ένα μήνα για τις γλυκοπατάτες και μέχρι τρεις μήνες για τις λευκές πατάτες.

Γογγύλια

Τα πιο κοινά γογγύλια είναι το παντζάρι, το ραπανάκι κι η σελινόριζα – είναι υπέροχα σε ανακατεμένες πατάτες – πριν αποθηκεύσετε. Αποθηκεύστε τα γογγύλια σε πλαστική σακούλα στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου και θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Καρότα

Διατηρημένο σε μια τσάντα τροφίμων στο ψυγείο στο συρτάρι λαχανικών, φρέσκα, ολόκληρα καρότα μπορεί να κρατήσει τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Αφαιρέστε τις πράσινες κορυφές – χρησιμοποιήστε τις για να φτιάξετε πέστο! – όσο πιπιλίζουν την υγρασία από τα καρότα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, τοποθετήστε μια στεγνή πετσέτα χαρτιού στην τσάντα για να απορροφήσετε την υγρασία και να την αντικαταστήσετε όποτε μουσκέψει. Σημειώστε ότι τα baby καρότα δεν διαρκούν όσο τα μεγάλα.

Πιπεριές

Οι περισσότερες πιπεριές έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά οι πράσινες τείνουν να διαρκούν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή περιέχουν λιγότερη ζάχαρη. Αποθηκεύστε τις πιπεριές σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τρεις εβδομάδες.