Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.

Μήλα

Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.

Λάχανο

Αυτό το λαχανικό μπορεί να γίνει στον ατμό, σοτέ  ή τηγανισμένο, καθώς και ψημένο, γεμισμένο και ψημένο, ή τεμαχισμένο και απολαυστικό σε αλάτα. Φυλάσσετε ολόκληρο σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για δύο μήνες. Μετά το κόψιμο, το λάχανο πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Εσπεριδοειδή

Λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή προσθέτουν φωτεινότητα στα γεύματα και τα ποτά και μπορούν να διαρκέσουν για δύο μήνες. Αποθηκεύστε ολόκληρα τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο. Και θυμηθείτε ότι υπάρχει ένας τόνος γεύσης στο φλοιό, έτσι ξύσμα ή φλούδα εσπεριδοειδών πριν από το χυμό ή το φαγητό και τη χρήση σε vinaigrettes, μαρινάδες, μπισκότα, τηγανίτες και πολλά άλλα – μπορείτε ακόμη και να παγώσει το ξύσμα για μέχρι τρεις μήνες.

Κρεμμύδια

Τα κίτρινα, λευκά και κόκκινα κρεμμύδια μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες και ακόμη και μήνες, αν αποθηκευτούν αδιαφανή σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με αερισμό. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν μαλακά ή αποχρωματισμένα, έχουν ξεπεράσει το όριο φρεσκάδας τους. Αν και βρίσκονται στην οικογένεια των κρεμμυδιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σχοινόπρασο έχουν σημαντικά μικρότερη διάρκεια ζωής.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο έχει εντυπωσιακή αντοχή, εάν φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με εξαερισμό. Οι σκελίδες μπορούν να διαρκέσουν ένα μήνα ή δύο, ενώ ολόκληροι οι βολβοί μπορούν να κρατηθούν για έξι μήνες.

fruit_vege_010416_twa-750x500

Πατάτες & γλυκοπατάτες

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες θα κρατήσουν για εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά σε ένα δροσερό, σκοτεινό, ξηρό και αεριζόμενο χώρο, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο – περίπου ένα μήνα για τις γλυκοπατάτες και μέχρι τρεις μήνες για τις λευκές πατάτες.

Γογγύλια

Τα πιο κοινά γογγύλια είναι το παντζάρι, το ραπανάκι κι η σελινόριζα – είναι υπέροχα σε ανακατεμένες πατάτες – πριν αποθηκεύσετε. Αποθηκεύστε τα γογγύλια σε πλαστική σακούλα στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου και θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Καρότα

Διατηρημένο σε μια τσάντα τροφίμων στο ψυγείο στο συρτάρι λαχανικών, φρέσκα, ολόκληρα καρότα μπορεί να κρατήσει τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Αφαιρέστε τις πράσινες κορυφές – χρησιμοποιήστε τις για να φτιάξετε πέστο! – όσο πιπιλίζουν την υγρασία από τα καρότα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, τοποθετήστε μια στεγνή πετσέτα χαρτιού στην τσάντα για να απορροφήσετε την υγρασία και να την αντικαταστήσετε όποτε μουσκέψει. Σημειώστε ότι τα baby καρότα δεν διαρκούν όσο τα μεγάλα.

Πιπεριές

Οι περισσότερες πιπεριές έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά οι πράσινες τείνουν να διαρκούν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή περιέχουν λιγότερη ζάχαρη. Αποθηκεύστε τις πιπεριές σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τρεις εβδομάδες.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top