Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

1. Σύναψε ειρήνη με τα ωμά αυγά και τις αντζούγιες. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Για να φτιάξεις τη σωστή σος, πρέπει να αγκαλιάσεις δύο υλικά που πιθανόν να σου προκαλούν αηδία: αντζούγιες και ωμό αυγό. Κι όμως, αυτά ακριβώς απολάμβανες τόσο καιρό μαζί με την αγαπημένη σου σαλάτα του Καίσαρα, χωρίς να το γνωρίζεις.

2. Τρίψε λίγη παρμεζάνα. Πάρε την καλύτερη παρμεζάνα που αντέχει το πορτοφόλι σου, αλλά μην την τρίψεις πριν από την προετοιμασία της σαλάτας. Υπολόγισε ότι για μία σαλάτα θα χρειαστείς ένα τέταρτο του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.

3. Ψιλόκοψε τις αντζούγιες και το σκόρδο. Κόψε σε μικρά κομματάκια δύο φιλετάκια αντζούγιας. Μετά, στην ίδια επιφάνεια κοπής, λιώσει μια σκελίδα σκόρδου. Χρησιμοποιώντας τη λεπίδα από το μαχαίρι σου, παράλληλα με την επιφάνεια κοπής, λιώσε την αντζούγια και το σκόρδο μαζί, μέχρι να αποκτήσεις μια ομοιόμορφη πάστα.

4. Ανακάτεψε τα υλικά σου. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε ένα ωμό αυγό, τρεις κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου-αντζούγιας, ½ κ.γ. Γούστερ σος, ¼ κ.σ. μπούκοβο σε νιφάδες και 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.

5. Τέλος, πρόσθεσε ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φυτικό λάδι – εξαρτάται από τη γεύση που θέλεις να πετύχεις (και τις προμήθειες στην κουζίνα σου). Για να δώσεις, πάντως, την πλούσια γεύση του ελαιολάδου… δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο.

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top