Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

1. Σύναψε ειρήνη με τα ωμά αυγά και τις αντζούγιες. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Για να φτιάξεις τη σωστή σος, πρέπει να αγκαλιάσεις δύο υλικά που πιθανόν να σου προκαλούν αηδία: αντζούγιες και ωμό αυγό. Κι όμως, αυτά ακριβώς απολάμβανες τόσο καιρό μαζί με την αγαπημένη σου σαλάτα του Καίσαρα, χωρίς να το γνωρίζεις.

2. Τρίψε λίγη παρμεζάνα. Πάρε την καλύτερη παρμεζάνα που αντέχει το πορτοφόλι σου, αλλά μην την τρίψεις πριν από την προετοιμασία της σαλάτας. Υπολόγισε ότι για μία σαλάτα θα χρειαστείς ένα τέταρτο του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.

3. Ψιλόκοψε τις αντζούγιες και το σκόρδο. Κόψε σε μικρά κομματάκια δύο φιλετάκια αντζούγιας. Μετά, στην ίδια επιφάνεια κοπής, λιώσει μια σκελίδα σκόρδου. Χρησιμοποιώντας τη λεπίδα από το μαχαίρι σου, παράλληλα με την επιφάνεια κοπής, λιώσε την αντζούγια και το σκόρδο μαζί, μέχρι να αποκτήσεις μια ομοιόμορφη πάστα.

4. Ανακάτεψε τα υλικά σου. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε ένα ωμό αυγό, τρεις κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου-αντζούγιας, ½ κ.γ. Γούστερ σος, ¼ κ.σ. μπούκοβο σε νιφάδες και 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.

5. Τέλος, πρόσθεσε ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φυτικό λάδι – εξαρτάται από τη γεύση που θέλεις να πετύχεις (και τις προμήθειες στην κουζίνα σου). Για να δώσεις, πάντως, την πλούσια γεύση του ελαιολάδου… δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
Back To Top