Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.

 

Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη.

Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky. Επιπλέον, έχεις πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη με τα φαγητά της παραλίας, όπως τη ζέστη, τον πιο δροσερό αποθηκευτικό χώρο, και την άμμο, που έχει την καταπληκτική ικανότητα να καταλήγει σχεδόν παντού.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που γνωρίζουν οι έμπειροι του πικνίκ στην παραλία, όπως το γεγονός ότι οτιδήποτε με βάση το μαρούλι δεν πρόκειται να σταθεί καλά μετά από μια ώρα περίπου (ακόμη και στο καλύτερο φορητό ψυγειάκι), και ότι τα κολλώδη πράγματα είναι ένας μαγνήτης άμμου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα φαγητά στην παραλία. Λάβε υπόψη αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για νόστιμα σνακ είτε για πλήρες γεύμα.

Καλοβρασμένα αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εύκολο να φτιαχτούν, να συνδυαστούν αλλά και να ξεπλυθούν εύκολα εάν τύχει να συναντήσουν μια αυτοσχέδια καταιγίδα άμμου. Είναι επίσης νόστιμα ζεστά ή κρύα. Απλώς προτίμησε να τα έχεις ξεφλουδίσει εκ των προτέρων – για να ελαχιστοποιήσεις και τις πιθανότητες να τα φας με αλάτι άμμου αντί για κανονικό αλάτι.

Αραβικές πίτες και σάντουιτς

Εδώ έχεις πολλές επιλογές, προτίμησε υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις τα λαχανικά στο τέλος για να μην περάσει η υγρασία τους στο ψωμί ή στην πίτα.

Κοτόπουλο ψημένο ή σούβλας

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν συσκευάζεις φαγητό για την παραλία είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ένα κοτόπουλο σούβλας εκ των προτέρων, να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το τεμαχίσεις αμέσως πριν φύγεις. Όπως και τα αυγά, τρώγεται επίσης κρύο ή ζεστό.

pic3

 

Σαλάτα με δημητριακά

Έχεις πολλές επιλογές όπως  ταμπουλέ ή σαλάτα με κινόα… συνδύασε με φρέσκα λαχανικά και τυρί, ή ακόμα και κονσέρβα τόνου.

Μπάρες δημητριακών

Είτε θες κάτι μικρό γλυκό ή αλμυρό, μια μπάρα δημητριακών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια λιγούρα. Στόχευσε σε επιλογές που έχουν περισσότερα υλικά κορεσμού, όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παράλειψε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια

Το φαγητό στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό και εκεί είναι το παιχνίδι με τα σουβλάκια. Μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα σε ένα σουβλάκι – χοιρινό, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά… οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Πέσε πίτα να σε φάω

Μια άλλη εναλλακτική λύση για σάντουιτς, η πίτα αποτελεί ένα ωραίο προστατευτικό κέλυφος για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που έχεις βάλει στο εσωτερικό της. Λειτουργεί επίσης ως προσωρινός μίνι μονωτής για τυχόν γέμιση που θέλεις να διατηρήσεις δροσερή.

pic1

Smoothie

Αν έχεις μονωμένο θερμό ή μίνι ψυγειάκι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου smoothies.

Ασφαλείς επιλογές τσιμπολογήματος

Ελιές, πίκλες, σκληρό τυρί, παξιμάδι, κράκερ, ξηροί καρποί.

Φρούτα

Σχεδόν όλα τα φρούτα με προστατευτική εξωτερική φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια, κ.λπ.) είναι υπέροχα κι είναι ασφαλείς επιλογές για να σε κρατήσουν χορτάτη ενυδατωμένη και να σου προσφέρουν δροσερή απόλαυση κάτω από τον καυτό ήλιο, και χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου.

Μην ξεχάσεις να έχεις αρκετό νερό μαζί σου. Να προσέξεις να μην είναι πολύ αλμυρές ή spicy οι επιλογές σου. Καλού κακού προτίμησε υλικά που αντέχουν στη ζέστη, ακόμα κι αν έχεις ισοθερμικές συσκευασίες, παγοκυψέλες ή ψυγειάκι. Και φρόντιζε να μαζεύεις πάντα ό,τι σκουπίδι έχεις κάνει κατά την παραμονή σου στην παραλία.

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top