Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.

 

Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη.

Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky. Επιπλέον, έχεις πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη με τα φαγητά της παραλίας, όπως τη ζέστη, τον πιο δροσερό αποθηκευτικό χώρο, και την άμμο, που έχει την καταπληκτική ικανότητα να καταλήγει σχεδόν παντού.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που γνωρίζουν οι έμπειροι του πικνίκ στην παραλία, όπως το γεγονός ότι οτιδήποτε με βάση το μαρούλι δεν πρόκειται να σταθεί καλά μετά από μια ώρα περίπου (ακόμη και στο καλύτερο φορητό ψυγειάκι), και ότι τα κολλώδη πράγματα είναι ένας μαγνήτης άμμου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα φαγητά στην παραλία. Λάβε υπόψη αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για νόστιμα σνακ είτε για πλήρες γεύμα.

Καλοβρασμένα αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εύκολο να φτιαχτούν, να συνδυαστούν αλλά και να ξεπλυθούν εύκολα εάν τύχει να συναντήσουν μια αυτοσχέδια καταιγίδα άμμου. Είναι επίσης νόστιμα ζεστά ή κρύα. Απλώς προτίμησε να τα έχεις ξεφλουδίσει εκ των προτέρων – για να ελαχιστοποιήσεις και τις πιθανότητες να τα φας με αλάτι άμμου αντί για κανονικό αλάτι.

Αραβικές πίτες και σάντουιτς

Εδώ έχεις πολλές επιλογές, προτίμησε υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις τα λαχανικά στο τέλος για να μην περάσει η υγρασία τους στο ψωμί ή στην πίτα.

Κοτόπουλο ψημένο ή σούβλας

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν συσκευάζεις φαγητό για την παραλία είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ένα κοτόπουλο σούβλας εκ των προτέρων, να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το τεμαχίσεις αμέσως πριν φύγεις. Όπως και τα αυγά, τρώγεται επίσης κρύο ή ζεστό.

pic3

 

Σαλάτα με δημητριακά

Έχεις πολλές επιλογές όπως  ταμπουλέ ή σαλάτα με κινόα… συνδύασε με φρέσκα λαχανικά και τυρί, ή ακόμα και κονσέρβα τόνου.

Μπάρες δημητριακών

Είτε θες κάτι μικρό γλυκό ή αλμυρό, μια μπάρα δημητριακών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια λιγούρα. Στόχευσε σε επιλογές που έχουν περισσότερα υλικά κορεσμού, όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παράλειψε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια

Το φαγητό στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό και εκεί είναι το παιχνίδι με τα σουβλάκια. Μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα σε ένα σουβλάκι – χοιρινό, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά… οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Πέσε πίτα να σε φάω

Μια άλλη εναλλακτική λύση για σάντουιτς, η πίτα αποτελεί ένα ωραίο προστατευτικό κέλυφος για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που έχεις βάλει στο εσωτερικό της. Λειτουργεί επίσης ως προσωρινός μίνι μονωτής για τυχόν γέμιση που θέλεις να διατηρήσεις δροσερή.

pic1

Smoothie

Αν έχεις μονωμένο θερμό ή μίνι ψυγειάκι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου smoothies.

Ασφαλείς επιλογές τσιμπολογήματος

Ελιές, πίκλες, σκληρό τυρί, παξιμάδι, κράκερ, ξηροί καρποί.

Φρούτα

Σχεδόν όλα τα φρούτα με προστατευτική εξωτερική φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια, κ.λπ.) είναι υπέροχα κι είναι ασφαλείς επιλογές για να σε κρατήσουν χορτάτη ενυδατωμένη και να σου προσφέρουν δροσερή απόλαυση κάτω από τον καυτό ήλιο, και χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου.

Μην ξεχάσεις να έχεις αρκετό νερό μαζί σου. Να προσέξεις να μην είναι πολύ αλμυρές ή spicy οι επιλογές σου. Καλού κακού προτίμησε υλικά που αντέχουν στη ζέστη, ακόμα κι αν έχεις ισοθερμικές συσκευασίες, παγοκυψέλες ή ψυγειάκι. Και φρόντιζε να μαζεύεις πάντα ό,τι σκουπίδι έχεις κάνει κατά την παραμονή σου στην παραλία.

 

 

empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top