Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.

 

Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο. Αντί για έτοιμη ζύμη, που μπορείς να βρεις πολλές επιλογές, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ως βάση πίτα (την κλασική επιλογή για σουβλάκι) σε όποιο μέγεθος θες – αλλά μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις και τορτίγια, για πιο τραγανό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι απλώς μια quesadilla γεμάτη με μοτσαρέλα και πεπερόνι, αλλά κυριολεκτικά στην όψη και τη γεύση μοιάζει με μια πραγματική πίτσα. Επιπλέον, είναι 1.000 φορές πιο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες τορτίγιες αλεύρι

1/3 φλ. σάλτσα πίτσας ή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλιτζάνι τριμμένη (ή κομμένη κομματάκια) μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/3  φλιτζάνι φέτες πεπερόνι

1/4 κουτ. ρίγανη

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα

pizza1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβεις το μάτι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι για γκριλ, θερμαίνεις πρώτα το λάδι. Προσθέτεις τη μια τορτίγια στο τηγάνι και απλώνεις περιμετρικά περίπου τη μισή σάλτσα πίτσας μέχρι να την καλύψεις σχεδόν ολόκληρη. Πασπαλίζεις με το σκόρδο στην κορυφή και προσθέτεις τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Καπακώνεις με τη δεύτερη τορτίγια και μαγειρεύεις έως ότου το τυρί είναι λιώσει εντελώς και η τορτίγια πάρει χρυσή απόχρωση.

Όταν είσαι έτοιμη να το γυρίσεις ανάποδα, καλύπτεις το τηγάνι με μια μεγάλη πιατέλα και αντιστρέφεις το τηγάνι για να μεταφέρεις την quesadilla στο πιάτο, στη συνέχεια βάζεις την quesadilla πίσω στο τηγάνι, με ανάποδη από πριν φορά, δηλαδή προς τα πάνω. Περιχύνεις με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτεις την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Τοποθετείς το τηγάνι στο γκριλ και ψήνεις σε μέτρια φωτιά (ή συνεχίζεις στο μάτι της κουζίνας όπως και πριν) μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προαιρετικά μπορείς να γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Συνδυάζεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι και τοματίνια.

Tip: μπορείς να παίξεις με τα υλικά – να βάλεις όποιο τυρί και αλλαντικό θες – ή να μη βάλεις καθόλου αλλαντικά – να βάλεις μόνο τυριά – ή να προσθέσεις πιπεριά, κόκκινη και πράσινη, ελιές – να φτιάξεις μια εναλλακτική εκδοχή μόνο με λαχανικά της εποχής.

 

 

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
Back To Top