Πίτσα + tortilla = pizzadilla

0     

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

pizza

 

Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο. Αντί για έτοιμη ζύμη, που μπορείς να βρεις πολλές επιλογές, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ως βάση πίτα (την κλασική επιλογή για σουβλάκι) σε όποιο μέγεθος θες – αλλά μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις και τορτίγια, για πιο τραγανό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι απλώς μια quesadilla γεμάτη με μοτσαρέλα και πεπερόνι, αλλά κυριολεκτικά στην όψη και τη γεύση μοιάζει με μια πραγματική πίτσα. Επιπλέον, είναι 1.000 φορές πιο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες τορτίγιες αλεύρι

1/3 φλ. σάλτσα πίτσας ή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλιτζάνι τριμμένη (ή κομμένη κομματάκια) μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/3  φλιτζάνι φέτες πεπερόνι

1/4 κουτ. ρίγανη

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα

pizza1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβεις το μάτι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι για γκριλ, θερμαίνεις πρώτα το λάδι. Προσθέτεις τη μια τορτίγια στο τηγάνι και απλώνεις περιμετρικά περίπου τη μισή σάλτσα πίτσας μέχρι να την καλύψεις σχεδόν ολόκληρη. Πασπαλίζεις με το σκόρδο στην κορυφή και προσθέτεις τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Καπακώνεις με τη δεύτερη τορτίγια και μαγειρεύεις έως ότου το τυρί είναι λιώσει εντελώς και η τορτίγια πάρει χρυσή απόχρωση.

Όταν είσαι έτοιμη να το γυρίσεις ανάποδα, καλύπτεις το τηγάνι με μια μεγάλη πιατέλα και αντιστρέφεις το τηγάνι για να μεταφέρεις την quesadilla στο πιάτο, στη συνέχεια βάζεις την quesadilla πίσω στο τηγάνι, με ανάποδη από πριν φορά, δηλαδή προς τα πάνω. Περιχύνεις με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτεις την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Τοποθετείς το τηγάνι στο γκριλ και ψήνεις σε μέτρια φωτιά (ή συνεχίζεις στο μάτι της κουζίνας όπως και πριν) μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προαιρετικά μπορείς να γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Συνδυάζεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι και τοματίνια.

Tip: μπορείς να παίξεις με τα υλικά – να βάλεις όποιο τυρί και αλλαντικό θες – ή να μη βάλεις καθόλου αλλαντικά – να βάλεις μόνο τυριά – ή να προσθέσεις πιπεριά, κόκκινη και πράσινη, ελιές – να φτιάξεις μια εναλλακτική εκδοχή μόνο με λαχανικά της εποχής.