Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό. Επιπλέον, επιδεικνύει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ο λόγος, φυσικά, για το σκόρδο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του.

Πώς θα καταλάβω ότι μια σκελίδα δεν έχει χαλάσει;
Αν παραμένει σκληρή καθώς την πιέζεις, τότε είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο και αν η φλούδα της είναι λεία, δεδομένου ότι καθώς το σκόρδο (υπερ)ωριμάζει, αρχίζει να ζαρώνει.

Χρησιμοποιώ σκόρδο που έχει μια πράσινη φύτρα στη μέση;
Είναι σημάδι ότι το σκόρδο σου έχει ωριμάσει και δεν θα αρχίσει να σαπίσει. Το πράσινο μέρος είναι ακίνδυνο προς κατανάλωση, αλλά μπορεί να δώσει μια ελαφρώς πικρή γεύση (σε αντίθεση προς τη γλυκιά γεύση που, φυσιολογικά, έχει το σκόρδο). Γι’ αυτό καλό είναι να το αφαιρέσεις προτού χρησιμοποιήσεις το σκόρδο στη μαγειρική σου.

Σε ποιες περιπτώσεις λιώνουμε το σκόρδο;
Χρησιμοποιείται λιωμένο όταν πρόκειται να καταναλωθεί ωμό, π.χ. στο ντρέσινγκ της σαλάτας. Αν όμως σκοπεύεις να το μαγειρέψεις και ιδιαίτερα να το σοτάρεις, το καλύτερο είναι να το ψιλοκόψεις με το μαχαίρι, διαφορετικά λιωμένο υπάρχει κίνδυνος να καεί στο τηγάνι.

Πώς καθαρίζω τα χέρια μου από τη μυρωδιά του σκόρδου;
Τα τρίβεις με ένα εργαλείο από ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. μια μεταλλική σπάτουλα) κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, τα τρίβεις με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού ενώ ταυτόχρονα τα πλένεις με κρύο νερό και σαπούνι.

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
Back To Top